A Swoop Aero együtt dolgozik amerikai és ausztrál szabályozókkal a közös dróntanúsításon

2022. július 24.
98.3831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Swoop Aero a nemzeti polgári repülésbiztonsági hatósággal (CASA) és az amerikai Szövetségi Légügyi Hatósággal (FAA) együttműködve egy olyan projektben dolgozik, amelynek célja a két ország távvezérelt légi járművek (RPAS) tanúsítási folyamatának harmonizálása és egyszerűsítése.

A vállalat szerint az erőfeszítés célja, hogy a jóváhagyási rendszereket és az azokban alkalmazott kritériumokat úgy alakítsák ki, hogy azok a lehető legjobban illeszkedjenek egymáshoz.

A nagyobb hasonlóság a vállalat szerint lehetővé teszi a dróngyártók számára, hogy egyszerre több piacon is elvégezzék a tanúsítási folyamatot - különösen, ha az alapul szolgáló koordinációs logikát további szabályozók is magukévá teszik. Az ilyen harmonizáció, Swoop Aero úgy véli, amely segít felgyorsítani a jóváhagyott járművek száma működő drón szolgáltatások világszerte.

Az említett amerikai-ausztrál projektben való részvételének középpontjában a Swoop Aero élvonalbeli, automatizált kézbesítő drónja, a Kite áll, amely már jócskán előrehaladt az FAA tanúsítási folyamatában. A légi jármű egyetlen feltöltéssel 180 km-en át képes maximum öt kilogrammos hasznos terhet szállítani 200 km/h csúcssebességgel.

Működés közben az UAV valós idejű nyomon követési, ellátási láncadat-, rögzítési és elemzési funkciókat biztosít.
2 hozzászólás

Bandita

1 éve, 9 hónapja és 25 napja

Oké hogy a világ azon fele fejlődik, de mi van velünk? mosolygó smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 9 hónapja és 25 napja

Hát oké, de ebből mi még mindig kimaradunk. röhögő smiley

válasz erre