A saját súlyánál is több drogot szállító DJI Mini 2-t fogtak az amerikai határőrök

2022. február 09.
75.6981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kábítószer-ellenes hatóság (DEA) egy drogkereskedelmi incidenst vizsgál, amelyben egy aprócska DJI Mini 2 drónt használtak 259 gramm metamfetamin - 10 grammal több, mint a drón saját súlya - átcsempészésére az amerikai határon.

Egy nemrég közzétett házkutatási parancs további részleteket közöl a 2021. október 7-én történt incidensről. Az eskü alatt tett nyilatkozat szerint a kaliforniai Tecate határához rendelt amerikai határőrség egyik ügynöke reggel 8:40 körül kapott egy rádióüzenetet arról, hogy egy drónt észleltek, amely az amerikai-mexikói nemzetközi határkerítés felett repült.

Amikor az ügynök elindult a helyszínre, látta, hogy a drón egy közeli parkoló fölött lebeg, majd a földre ereszkedve egy nyitott telekre szállt. Pillanatokon belül egy szürke, kaliforniai rendszámú Mercedes hajtott be a szinte üres parkolóba, és közvetlenül a drón mellé állt be.

Az ügynök közbelépett, és felvette a drónt, csakhogy felfedezett egy hozzácsatolt csomagot, amelynek tartalma később pozitív lett metamfetaminra. Míg a Mercedes sofőrje azt állította, hogy azért használták, hogy felvegyen valamit a parkolóból és elvigye Los Angelesbe, a DEA most a drón eredetét próbálja kideríteni, amely - természetesen - nem szerepelt az FAA regisztrációs adatbázisában.

A saját súlyánál is több drogot szállító DJI Mini 2-t fogtak az amerikai határőrök - 2. kép

4 hozzászólás

Levente

2 éve, 3 hónapja és 21 napja

Hatalmas! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 3 hónapja és 21 napja

Leleményesek a drogcsempészek bakker. röhögő smiley

válasz erre

Bandita

2 éve, 3 hónapja és 21 napja

Milyen bika kis gép ez! röhögő smiley

válasz erre

Repülős

2 éve, 3 hónapja és 22 napja

És mennyi ilyen lehetett már! Sokkal egyszerűbb mint a határon próbálkozni.

válasz erre