Több mint 34 ezer tesztrepülésen van túl az EHang légitaxija

2023. március 31.
41.8181
marco profilja, adatai
marco
A napokban vált nyilvánossá a kínai EHang beszámolója, amelyben külön kiemelték a cég légitaxi fejlesztéseit - ebből derült ki, hogy vállalat már több mint 34 ezer tesztrepülést hajtott végre a világ számos országában, és a kínai engedélyeztetési folyamat több mint 90%-át is teljesítették már.

Emellett a cég külön kitért a Spanyolországgal való kapcsolatára, amely több területen is nagyon gyümölcsözőnek bizonyul, így például a spanyol rendőrség egy ideje sikeresen használja az EHang EH216 dróntaxit is bevetései során.

Ahogy a bevezetőben már említettük, az EH216-S tesztelésének folyamatát ismertetve az EHang elmondta, hogy a teljes folyamat több mint 90%-a befejeződött, amiről úgy gondolják, hogy ez a leggyorsabb előrehaladás az elektromos függőleges fel- és leszállással kapcsolatos összes eVTOL projekt között világviszonylatban. Ezzel kapcsolatban azt is megjegyezték, hogy a COVID-19 tartotta fel leginkább a fejlesztéseket, ha a pandémia nem lett volna, nagy eséllyel már élesben repkednének az EHang taxik.

A cég megosztotta azt az információt is, hogy mára már 100 megrendelést kaptak a jövőbeli légitaxikra csak a kínai területekről, a globális vásárlói szándékra azonban nem tértek ki külön. A dróntaxik kora tehát nagyon közel van, hiszen nap mint nap érkeznek a hírek a sikeres tesztekről - a legtöbb terv 2025-re teszi a valódi indulást.
3 hozzászólás

Levente

2 hónapja, 3 napja

34 ezer tesztrepülés? Az nagyon durva!

válasz erre

Repülős

2 hónapja, 3 napja

Szerintem a világban szanaszét már ezres előrendeléseik lehetnek. Az egyik legkomolyabb cég az iparban, és már élesben is működik több helyen. Nagyon komoly cucc.

válasz erre

Chuck

2 hónapja, 3 napja

De jól tolják!

válasz erre