Új drónkövető alkalmazás tölthető le mobilokra

2023. május 23.
6.4801
marco profilja, adatai
marco
A napokban újabb drónkövető alkalmazás jelent meg a Google Play-en: az Air Sentinel app lehetővé teszi a közelben repülő drónok észlelését és azonosítását mindenki számára, de természetesen "csak" olyan drónok esetén, amelyek rendelkeznek Remote ID funkcióval.

Az egyelőre csak Androidos mobilokra letölthető alkalmazás nem csak beazonosítani képes, de a pontos helyzetet is megmutatja, emellett pedig a drón repülési magasságát, valamint a drónpilóta helyzetét és a felszállás helyét is azonosítani tudja a kapott információk alapján.

Az Egyesült Államok légterében működő drónok többségének már rendelkeznie kell a Remote ID képességgel a törvény szerint, de természetesen mindenhol máshol is nagyon hasznos lehet egy ilyen app - igaz a DJI már app már rendelkezik hasonló funkcióval jelenleg is.

Alan Erickson, az alkalmazást fejlesztő Airsentinel.ai egyik vezetője szerint az alkalmazás elsődleges célja a légtér biztonságának biztosítása, az alkalmazás pedig eszközt ad az embereknek - és a cégeknek - légterük megfigyeléséhez és kezeléséhez.

Az Air Sentinel alkalmazás letölthető ingyenesen a Google Play-ből, iOS verzió egyelőre nincs.
4 hozzászólás

rami89

5 napja és 12 órája

De szuper!

válasz erre

Repülős

5 napja és 15 órája

Na ezt meglesem!

válasz erre

Chuck

6 napja és 3 órája

Az igen! Már szedem is!

válasz erre

Újfiú

6 napja és 7 órája

De jó cucc!

válasz erre