Új drónos szállítási rendszert hozott létre a Wing, robbanásszerű fejlődést várnak tőle

2023. március 11.
3.3941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Évek óta folyamatosan jelennek meg a Dronerz virtuális hasábjain a Wing drónos szállító hírei, ami nem is csoda, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalatról van szó, most pedig az eddigi sikereket koronázza meg legújabb fejlesztésük.

A cég ugyanis bejelentette és bemutatta a Wing Delivery Network-nek nevezett rendszert, amely drasztikus módosításokat hoz az eddigi szállítási metódusba. A legnagyobb újítás, hogy a drónoknak nem kell visszatérniük a központba sem töltés, sem egyéb műveletek miatt, mindent megoldanak majd maguktól menet közben.

Ehhez a cég létrehozott olyan le- és felszálló platformokat, ahol gyakorlatilag azon kívül már semmilyen emberi beavatkozás nem szükséges, hogy a csomagot kivigyék a felszálló helyre, vagy azt bevigyék a leszálló helyről. Tulajdonképpen fel és leszállás nincs is (a Wing drónoknál eddig sem volt), hiszen automatikusan egy csörlőrendszerrel oldja meg a csomag felvételét és letételét a drón.

Az új Autoloader rendszer

Az új Autoloader rendszer


A cég megfogalmazása szerint a Wing Delivery Network rendszer továbbra is pont-pont transzferként üzemel majd a repülési központok és az ügyfelek otthona között, viszont a drónok úgy fognak "viselkedni" mint a taxik vagy a telekocsi-alkalmazások. A drónok nem lesznek bizonyos központokhoz és területekhez kötve, hanem szabadon osztják be kapacitásukat aszerint, hogy melyik ügyfélhez melyik drón van közelebb.

Mindezt teljesen autonóm módon teszik meg, a központ "csak" a csomagfelvételi pontokat határozza majd meg, a rendszer pedig kikalkulál minden mást, többek között kiválasztja logisztikailag legmegfelelőbb eszközt. A szintén új Autoloader nevű megoldással pedig a csomagok felvételéhez sem kell emberi beavatkozás, az előkészített rendelést egyszerűen csak a parkolókban elhelyezett automata rakodókra lehet tenni.

A Wing az új rendszertől azt várja, hogy 2024 közepére több millió kiszállítást lesz képes kezelni, alacsonyabb szállítási költség mellett, mint amit a szárazföldi szállítás a kis csomagok gyors kézbesítésével el tud érni. Mindemellett a globális rajtot is belengették, hiszen évek óta több kisebb-nagyobb országban folynak a tesztek, a most bemutatott megoldással pedig kiléphetnek a nagyvilágba.

Nézd nagyban ezt a videót!





Indul a globális terjeszkedés

Indul a globális terjeszkedés


4 hozzászólás

Levente

1 éve, 2 hónapja és 12 napja

Nem semmi ez a projekt. Végre valami amit nem basz el a Google. röhögő smiley

válasz erre

Repülős

1 éve, 2 hónapja és 12 napja

Az igen! meglepett smiley Nagyonnkinlett találva!

válasz erre

Chuck

1 éve, 2 hónapja és 13 napja

Nem csodálom hogy az Amazon drónos részlege kezdi beadni a kulcsot. Ez a csapat nagyon pörög.

válasz erre

Bandita

1 éve, 2 hónapja és 13 napja

Bakker, ez itt a jövő! meglepett smiley

válasz erre