Ukrajna amerikai és japán alkatrészeket talált az elfogott orosz megfigyelő drónban

2022. július 26.
3.3191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az orosz drónok, amelyek az ukrán csapatok célba juttatását segítik, nyugati technológiával és a világ minden tájáról származó alkatrészek felhasználásával készülnek - ezt az állítást Ukrajna azután terjesztette elő, hogy levetkőztette az Oroszországtól zsákmányolt megfigyelő drónt.

A CNN újságírói nemrég közelről is megnézhették az Orlan-10 típusú merevszárnyú drónt, amelyet a szentpétervári székhelyű Special Technology Center fejlesztett ki az Orosz Fegyveres Erők számára.

Egy ukrán műszaki hírszerző tiszt szerint az Orlan-10 egy "Made in the USA" áramköri lapot használ, amely képes a mobiltelefonok jeleit pontosan bemérni - ez a felderítési technika még hatékonyabbnak bizonyulhat, mint a fedélzeti vizuális kamera használata valakinek a bemérésére.

A technológia életmentő lehet, ha megfelelő kezekbe kerül, például a mentőknél, akik a törmelék alatt rekedt vagy lavina által eltemetett túlélőket keresik. De itt nyilvánvalóan nem ez a helyzet.

A tiszt a CNN-nek elmondta továbbá, hogy a drón egy Japánban kifejlesztett motort használ. A hőkameráját pedig Franciaországban gyártották, miután Oroszország már megszállta Ukrajnát.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Újfiú

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Beszereznek ők mindent ami kell nekik...

válasz erre

Levente

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Nahát.

válasz erre

Bandita

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Ennyit a szankciókról. Ha akarnak, bármit beszereznek.

válasz erre