Walesi önkéntesek életmentő drónos csapatát akarták leállítani - de visszanyalt a fagyi

2022. november 28.
345.9001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az észak-walesi Great Orme környékén alakult egy csoport, akik drónnal folyamatosan megfigyelik a tengerpartot és a figyelmeztetik azokat akik veszélyben vannak, akár az árapály, akár más jelenség miatt - ezt a csapatot akarták megszüntetni a hivatalos szervek.
 

Llandudno városa egy félszigeten helyezkedik el, strandja és nagyobb tengerpartja is nagyon látogatott nem csak a helyiek, hanem a turisták által is - itt alakította meg néhány, előzőleg a helyi National Coastwatch Institution személyzetéhez tartozó partfigyelő saját drónos csapatát.

A kizárólag 70 felettiekből álló önkéntes csoport folyamatosan megfigyeli a partot DJI Mavic 2 Enterprise drónjával, amit nyolc kamerával, éjszakai működéshez szükséges reflektorokkal és hangszórókkal szereltek fel. Munkájukat életmentőnek tartják nem csak ők maguk, hanem a helyiek is, hiszen jó ideje figyelmeztetik azokat az embereket, akiket veszélyeztet a gyorsan növekvő árapály.

Őket szólította most fel előző munkaadójuk, a brit National Coastwatch Institution, hogy a repülésekkel, megfigyelésekkel azonnal álljanak le, a drónt pedig értékesítsék - hivatalosan azért mert állítólag augusztusban kaptak valakitől panaszt a tevékenységre.

John Humberstone, a csoport vezetője azonban elmondta, eszükbe sincs leszerelni a drónt, hiszen azt a közösség pénzéből, adományokból vették, és a működésüket is adományokból tartják fent, így nem adhatják el azt ami gyakorlatilag a köznépé.

Sőt, az ügy hírére többen is elhagyták a hivatalos Great Orme állomást, és csatlakoztak Humberstone-hoz, hogy megalakítsák saját Coastwatch Wales egységét, így még nagyobb szervezetté növelve az önkéntes munkát végző drónosok csoportját.
3 hozzászólás

Repülős

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Hehe, a szolidaritás nagy úr tud lenni. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Így jártak. röhögő smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

De kemény! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre