Washingtonban drónokat vetnek be a graffitik ellen

2024. május 01.
3.3341
marco profilja, adatai
marco
Mint sok helyen a világban, az amerikai fővárost is magában foglaló Washingtonban is komoly problémát jelentenek a graffitik és maguk a graffitizők, a probléma megoldására pedig új eszközöket vetnek be a helyi erők: a drónokat.

A Washingtoni Állami Közlekedési Minisztérium (WSDOT) bejelentette, hogy sikeresen tesztelték azokat a drónokat, amelyek a hidakat, épületeket elcsúfító kéretlen festményeket fogják eltüntetni hamarosan az egész államban, ráadásul az elkövetők beazonosításán is fejlesztenek.

Az állam vezetősége megbízta az Aquiline céget - akik már gyártottak hasonló funkciót ellátó drónt - hogy fejlesszenek egy olyan eszközt, amely hatékonyan tudja eltüntetni a kétséges művészeti alkotásokat az utcáról. A választás a cég Endure nevű drónjára esett, amelyet kifejezetten ablakok és tetők tisztítására terveztek.

Az új megoldás azonban nem a tisztítást, hanem a festést helyezi a középpontba, ennek érdekében olyan megoldást alakítottak ki, amely egy festéktartályhoz kapcsolt drónt foglal magában, amely önállóan képes felmérni a graffitit és lefesteni azt - leginkább a nehezen elérhető helyeken, ahová eddig különleges egységeket kellett kiküldeni. A drónt helyszínre kell szállítani és beüzemelni, de így is jóval kevesebb emberi erőt és eszközapparátust vesz igénybe mint az eddigi folyamatok.

A repülő alkalmatosságok mellett a térfigyelő kamerákat is felpimpelik a Washingtoniak, ennek értelmében arcfelismerő funkciókkal bővítik a hálózatot, hogy a kéretlen festőművészeket meg is lehessen büntetni.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Hát azért ezt "kifejleszteni" nem lehetett egy trúváj, de gondolom sikerült eltapsolni rá pár tízmilló dollárt. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Mindenre IS jó a drón! mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Egyértelműen ez a jövő rengeteg ilyen helyzetben. Nagy házak külső takarítása stb.

válasz erre