5+1 őszi látnivaló Magyarországon, amit Neked is körbe kell repülnöd a drónoddal

2019. szeptember 14.
43.8701
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Itt van az ősz, itt van újra, ugyanis magunk mögött hagytuk a nyarat, a nyári időjárást és a vakációzós szezont, ami a drónerek számára egyet jelent: új témák várnak ránk. Mint minden évszakban, úgy most is összeszedtünk 5+1 olyan helyet, amik tökéletesek egy kis berepülésre, sőt mi több, nyújtanak látványosságokat, amiket megéri videóra venni, vagy akár pillanatképet lőni róluk.


1. A méltán híres Mátra

Nem véletlenül Magyarország egyik legnépszerűbb látnivalója a Mátra, hiszen megannyi csodás tájjal kecsegtet, ebből fakadóan pedig a turisták előszeretettel látogatják az év minden részében. Kétségtelen azonban, hogy ősszel egy olyan csodálatos köntösbe bújik a környék, hogy arra egész egyszerűen élmény ránézni, így páratlan szintű kompozíció tárul minden egyes dróner elé, akik valami ütős felvételt szeretnének készíteni eme szezon szellemiségében, azt pedig bőven tudjuk garantálni, hogy számos remek pillanattal fogtok gazdagodni itt.

A Mátrát minden pontján belengi ősszel a párás levegő

A Mátrát minden pontján belengi ősszel a párás levegő


Nyilván kihagyhatatlan a Magyarország legmagasabb pontjaként tetszelgő Kékestető körüli túra, de a környező erdők, vízesések és minden egyéb szolgál olyan témával, amiket kár lenne elmulasztani, így ha a Mátra környékén laksz, mindenképp látogass el, legalább egy drónozás erejéig, hiszen varázslatos pillanatokat lehet elkapni egy lencsén keresztül. Arról meg már nem is beszélve, hogy Magyarország egyik legnagyobb kuriózuma Mátra, ahol legalább egyszer érdemes megfordulnia minden magyarnak élete során.

2. Bor, vár, még több bor - ez Eger!

Nincs magyar, aki számára ismeretlen lenne Bor fenséges tája. Több ízben is ismeretes még a laikus számára is, hiszen az egri várról, a borvidékről és megannyi más aspektusáról egészen biztosan hallott az ember, ha esetleg nem látta őket saját szemével. Nem elég viszont, hogy kiváló borokkal és rengeteg érdekességgel szolgál Eger, drónos témának sem utolsó, így mindenképpen ajánlott itt egy kicsit megreptetni a madarunkat.

Persze azért a borozás mellett ne felejtsünk el drónozni is Eger környékén...

Persze azért a borozás mellett ne felejtsünk el drónozni is Eger környékén...


Ha esetleg maguk a mesterségesen felhúzott építmények még annyira nem is nyernék el a tetszésed (bár zárójelben jegyezzük meg, bőven van ezek között is hálás téma), akkor ott vannak a természet adottságai, amik - hogy, hogy nem - itt is lélegzetelállítóak. Madártávlatból külön élmény belátni a terepet, főleg az őszi szezonban! Minden igényt kielégít Eger, bármilyen céllal is vonulunk ki drónozni, egészen biztosan fogunk tudni készíteni olyan anyagokat, amiket aztán büszkén mutogathatunk a kirándulás végeztével.

3. A mindig mozgalmas Hármashatár-hegy

A Hármashatár-hegy még azok számára is meglepetést okozhat, akik egyébként nincsenek odáig a hegyek látványától, ugyanis meglehetősen másfajta látképpel kecsegtet, éppen ezért a mi ajánlónkra is fel tudott kerülni. Túrázásra, futásra különösen ajánlott a terület, viszont egy vérbeli dróner ha már arra jár, akkor nyilván viszi magával a drónt is, hogy berepülje a tájat és megörökítse az élményt néhány felvétel formájában.

A Hármashatár-hegy tipikus túrahely és természeti csoda egyben

A Hármashatár-hegy tipikus túrahely és természeti csoda egyben


A táj a város közelsége miatt a hajnali órákban csodálatos látványt tud nyújtani, ahogy a hegy mögött megbújik a még éppen ébredező város. A ködös hajnalok kiváló fotó- és videótémának bizonyulnak. A sárkányrepülőkre azonban érdemes figyelni, ugyanis a közelben található egy felszálló hely. Akik úgy gondolják, hogy városi tájról nem lehet olyan szép felvételeket készíteni, mint egy természeti terepről, az tegyen egy próbát, ugyanis a Hármashatár-hegy roppant hálás téma ebből a szempontbó.

4. A varázslatos lebegő falu, a Bokodi-tó

Hazánk egyik leglátványosabb kisfaluja Oroszlány mellett, Bokodon található, pontosabban a Bokodi-hűtőtavon, melyet a lebegő faulnak is hívnak. Autóval és gyalog is könnyen megközelíthető a hely, de drónnal akár madártávlatból is felfedezhetjük ezt a varázslatos helyet. Ősszel, a különleges színek és fények játéka még nagyszerűbb fotótémát ad a drónozás szerelmeseinek.

A Bokodi-tó ad helyet a lebegő falunak, az őszi színek pedig különössé festik a látványt

A Bokodi-tó ad helyet a lebegő falunak, az őszi színek pedig különössé festik a látványt


A Vértesi Erőmű mesterséges hűtőtavának partján már rengeteg cölöpökre épült horgász házikó található, melyeket csak a hosszú fapallókból álló stégeken keresztül lehet megközelíteni. Amennyiben drónunkkal szeretnénk felfedezni eme rejtett kincset, úgy legyünk tekintettel az ott élőkre és lehetőleg ne menjünk túl közel a házakhoz, és ne zavarjuk meg a horgászni vágyókat sem.

5. Új évszak, új köntös - Hortobágy ősszel is csodás!

Hortobágy már nem először bukkan fel az ajánlóink során, hiszen tavasszal is ott szerepelt a választásaink között, azonban ez is tipikusan az a táj, ami más évszakban más arculatát mutatja meg. Szeptember 29-étől, az ősz kezdetétől ugyanis a juhokat behajtják a legelőkről a gazdák, valamint elkezdik betakarítani a földeken az utolsó gabonákat is. A hatalmas dolgozó gépek nagyszerű témaként szolgálnak a drónozás szerelmeseinek, főleg annak tükrében, hogy mindig hálás téma a természetben ügyködő gépek különös, de mégis működő kontrasztja, kompozíciója.

Teljesen más arcát mutatja Hortobágy, mint tavasszal

Teljesen más arcát mutatja Hortobágy, mint tavasszal


Ebben persze nem merül ki a Hortobágy újfajta arculata, hiszen az időjárás változása masszívan meglátszik a Hortobágyon, és egy kifejezetten másfajta környezet fogad minket, mint tavasszal, főleg ha madártávlatból vizsgáljuk az egész terepet. És ha már ott vagyunk, mindenféleképp érdemes körülnézni a szeptember utolsó hétvégéjén esedékes vigadalomra, ahol programok, ételek és italok sokasága vár ránk, ergo a művészi megvalósítás mellett még szórakozási lehetőségeink is vannak itt bőven.

+1. A túrázás mennyországa: Börzsöny

Plusz egyedik jelöltünkkel ismételten a túrázás rajongóinak kedvezünk, hiszen Börzsönyre esett a választásunk. Szintén van lehetőségünk kisvasúttal közlekedni, a Csóványosi kilátó is rendelkezésünkre áll, de meglepő, mennyire más élményt nyújt a komplett látkép, mint mondjuk a Börzsönnyel egy ligában játszó Hármashatár-hegy. A természeti érintetlenség itt is feltűnő, azonban már képekről is átjön, mennyivel másabb kompozíciót ígér a kettő.

Tessék felkészülni, Börzsönyben érdemes megtenni egy teljes túrát a drónozás mellett!

Tessék felkészülni, Börzsönyben érdemes megtenni egy teljes túrát a drónozás mellett!


Azért nem tudnánk közvetlenül a sorba helyezni, mert itt viszont tényleg érdemes egy komplett túrát megejteni, és bejárni minden egyes szegletét Börzsönynek, és persze közben gőzerővel drónozni, drónozni és drónozni, merthogy minden egyes pillanat Börzsönyben szuper témaként szolgál, a mi feladatunk csak annyi, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat a rengeteg lehetőség közül. Ha esetleg egyébként is tervben volt egy nagyobb volumenű kirándulás a családdal, barátokkal, akkor nagyon tudjuk ajánlani Börzsönyt, hiszen abszolút kiszolgálja ezt az igényt.
8 hozzászólás

zender

9 hónapja,

Szuper ajánló, szuper helyszínek!

válasz erre

Direktor

9 hónapja, 1 napja

Nagyon jó ajánló, királyok ezek az évszakos cikkek!

válasz erre

Bandita

9 hónapja, 5 napja

Nagyszerű tippek, köszi!

válasz erre

Újfiú

9 hónapja, 6 napja

Ezek az évszak-ajánlók a legjobbak! Megpróbálok végigrepülni a listán!

válasz erre

Levente

9 hónapja, 6 napja

Mátra télen is gyönyörű, én akkor akarom megrepülni!

válasz erre

Vidoros

9 hónapja, 1 hete

Egy ilyen traktort kéne már nekem is lekapni.... Eddig még nincs ilyen képem.

válasz erre

zender

9 hónapja, 1 hete

Ez a lebegő falu... Ez nagyon kemény!

válasz erre

rami89

9 hónapja, 1 hete

Köszönjük a szuper ajánlót! Ha nem Tellóm lenne, be is repülném. Na majd jövőre!

válasz erre