A Thales fogja szabályozni az európai légteret a drónforgalomhoz

2019. március 24.
1.2811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Javában zajlanak a munkálatok, hogy a légtér kellő mértékben szabályozott legyen a drónokkal való közlekedéshez, nincs ez másképp Európában sem, ahol ennek a nagy egésznek a részeként kívánják beindítani a Geosafe projektet.

Gyakorlatilag a geofencing szélesebb körben történő szabályozásáról van szó, hogy a drónok még véletlenül se tévedjenek be olyan zónákba, ahol repüléstilalom van, ezt a projektet pedig a mind a technológiában, mind a repülési forgalom kezelésében jártas Thales fogja koordinálni Európában.

Korábban a Thales már tett ennek érdekében lépéseket, bár nem tudni, hogy a LAAM nevű szisztémát fel fogják-e használni valamilyen formában ehhez. A Geosafe projekt egy egyéves repülésteszt-kampánnyal fog indulni, ahol nem kevés geofencing megoldást fognak kiértékelni annak érdekében, hogy megtalálják a legmegfelelőbbet a projekthez.

280 tesztrepülésről van szó, ezek Franciaországban, Lettországban és Németországban esedékesek, a tervek szerint pedig minden lehetséges szituációt próba alá vetnek, amivel a drónok találkozhatnak, városi és vidéki környezetben egyaránt.
3 hozzászólás

marco

2 éve, 11 hónapja és 5 napja

Újfiú írta:
Felénk is ők fognak törvényt alkotni az ügyben?
Ők nem alkotnak törvényt, a rendszert alakítják ki. Valószínűleg ránk is hatással lesz, igen.

válasz erre

Újfiú

2 éve, 11 hónapja és 5 napja

Felénk is ők fognak törvényt alkotni az ügyben?

válasz erre

Levente

2 éve, 11 hónapja és 6 napja

Jó látni, hogy legalább haladnak.

válasz erre