Az AirSeed minden eddiginél hatékonyabban ültet fákat drónokkal

2019. július 05.
9451
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az AirSeed Technologies minden eddiginél magasabb szintre emeli a drónokkal való ültetés fogalmát, mert bár láttunk már korábban efféle törekvéseket, mégis az alant részletezett megoldás túlmutat mindenen.

A cég ugyanis előrukkolt a Podder nevezetű innovációval, miáltal a drón villámsebességgel lövi be a magokat tartalmazó hüvelyt a termőföldbe - konkrétan másodpercenként két hüvelyt is kibocsát magából, mindezt 150-300 méter per másodperces sebesség mellett, ami pedig gyorsabb, mint egy utasszállító repülő gyorsasága. A Podder a legtöbb ismert drónmodellhez csatlakoztatható, és egy sűrített levegővel működő kilövő hajtja.

Az AirSeed egyébként is célul tűzte ki magának, hogy küzdjön az erdőpusztítás ellen, ez pedig egy kiváló fegyvernek bizonyul a cél érdekében. A Podderrel akár több száz fát is újra tudnak ültetni percek leforgása alatt, a vállalat pedig abban bízik, hogy elérik az évente történő egymillió faültetést - zárójelben jegyezzük meg, hogy ez akár a klímaváltozás ellen is egy roppant fontos eszköz lehet...

4 hozzászólás

Levente

3 hónapja, 3 hete

Ez nagyon király!

válasz erre

Direktor

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Na ez.... ez ultramenő!

válasz erre

rami89

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ez nagyon jó! Vajon mennyi éli túl, mennyiből lesz tényleg fa?

válasz erre

Újfiú

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Wow! De durva ahogy belövi a földbe!

válasz erre