Újabb szervezet szólalt fel a BBC félrevezető dokumentumfilmje ellen

2019. július 08.
7942
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A BBC dokumentumfilmje, melyben gyakorlatilag félinformációkat közöltek, a drónvilágot pedig negatív kontextusban ábrázolták, a DJI-nál már kihúzta a gyufát, most pedig az FPV UK szólalt fel.

Lényegében olyan infókat dobtak be, amiket a DJI nem emelt ki, ellenben ezeken a területeken is sandít a kérdéses film. Élből egy DJI Phantomot használtak a prezentálásra, aminek az 1,3 kg-os súlya nemigen jellemző az átlag drónokra, például a DJI Mavic 2 905g-os súllyal operál, míg egy DJI Mavic Air mindössze 430g-ot nyom, avagy egy DJI Spark 300g-os.

Ettől függően máris módosul egy-egy ütközés esetében a kinetikus energia, de az sem elfelejtendő tényező, amit a DJI is kiemelt már, hogy fontos szervezetek szóvivőinek a véleményét nem vágták be.

Az megint csak félrevezető infó, hogy egy versenydrón képes muníciót hordani magával villámgyors száguldozás mellett, hiszen olyan fontos adatok maradtak ki, mint például, hogy 3-6 percig tart egy versenydrón aksija, alig párszáz méteren belül működtethető, súlyt pedig szinte alig tud cipelni.

Végül, de nem utolsó sorban, a pilóták képességeivel kapcsolatban sem nyilatkoztak, hiszen a drónversenyzők hónapokat gyakorolnak biztonságos keretek között.
5 hozzászólás

Direktor

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Az a legnagyobb baj hogy vágóképekkel operáltak gondolom, mint minden dokuban és nem volt melléírva hogy ez a drón nem az a drón pl.

válasz erre

Újfiú

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ezt nagyon elcseszte a BBC...

válasz erre

rami89

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Alakul a botrány...

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem lehet ezt a filmet valahol megnézni? Most már érdekel.

válasz erre

zender

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Kíváncsi leszek, mit reagál a BBC. Mert hogy lassan kell valamit, az biztos.

válasz erre