A drónipar legjelentősebb alakjai - 1. rész

2021. június 05.
135.4671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Némely szempontból a drónipar hasonlítható a játékiparhoz. Most leginkább itt arra gondolunk, hogy a játékiparon belül is kevés olyan iparági szereplő figyelhető meg, akinek a közönség effektíve jegyzi a nevét, és sokkal inkább a különféle fejlesztőstúdiók azok, melyek garanciát adnak a minőségre. A dróniparban is hasonló a helyzet. Roppant kevés olyan alak van, akinek a hallatán elégedetten csettint a nép, azonban véleményünk szerint ez nem azért van, mert ne lennének kiemelkedő figurák, inkább az az oka, hogy nem igazán kapnak reflektorfényt. Joggal jön a kérdés, hogy miért kéne nekik reflektorfény, hiszen bőven megkapják a siker zálogaként szolgáló pénzt, viszont úgy gondoljuk, hogy az ipar csak színesebb és izgalmasabb lesz, ha arcokat is tudunk csatolni az eredmények mögé. Össze is szedtünk néhány jelentős iparági karaktert, íme:


Randall Warnas

Kezdjük azzal, akinek a neve talán most a legaktuálisabb ebben a felsorolásban. Warnas számos remek eredményt tudhat a háta mögött, többek között neki köszönhetjük azt, hogy a DJI sikeresen útnak indította az üzleti felhasználású Enterprise vonalat.

Az Autel élén várhatóan további sikereket fog elérni!

Az Autel élén várhatóan további sikereket fog elérni!


Másfelől a Drones Plus társalapítójaként is szolgált közel félévtizeddel ezelőtt, amely mára pedig a világ egyik legnagyobb drónos üzlete. Emellett pedig a Flir Systems egyik oszlopos tagja volt.

És hogy miért aktuális a neve? Frissen érkezett az információ, miszerint az Autel Robotics élére került, mint vezérigazgató, és amikor egy ilyen eredményes személy ilyen posztot foglal el, ott bizony szinte borítékolni lehet, hogy nagy dolgok vannak a horizonton.

Ian Smith

Ian Smith FAA-tanúsítvánnyal rendelkező kereskedelmi helikopterpilóta, repülési oktató, drónkezelő és légifotós, 11 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a repülési iparban. Ian jelenleg a DroneDeploy-nál dolgozik, valamint a Commercial Drones FM Podcast tulajdonosa és házigazdája, amely a drónokat üzleti célokra használó embereket, koncepciókat és iparágakat tárja fel.

Nem "csak" egy podcastet vezet, hanem "a" drónos podcastet

Nem "csak" egy podcastet vezet, hanem "a" drónos podcastet


Ian podcastje betekintést nyújt a dróniparba, mivel a különféle témákat részletesen tárgyalják. Részt vett a DroneDeploy App Market fejlesztésében és bevezetésében is, amely átalakítja az üzemeltetők módját a drón-technológia alkalmazása kapcsán.

Továbbá podcastjében kitért arra, hogy mit jelent a drónadatok alkalmazásainak fejlesztése, amely téma az elkövetkező hónapokban és években egyre fontosabbá válik az üzleti szférában.

Frank Wang

Frank Wang neve talán a legismertebb az összes közül a dróniparon belül, nem véletlenül. Anno mi is szenteltünk egy komplett cikket arra, hogy bemutassuk őt, illetve a DJI születését rajta keresztül.

Az ember, akinek kipattant a fejéből a DJI - Frank Wang!

Az ember, akinek kipattant a fejéből a DJI - Frank Wang!


Wang volt ugyanis az, akinek köszönhetjük a DJI-t, lévén az alapító és vezérigazgató gondoskodott róla, hogy az álomból valóság legyen, és létrehozta a mára iparági elsőnek számító kínai céget.

Egy elképesztő életút áll mögötte, rengeteg kihívással és ambícióval, és ami a legszebb az egészben, hogy még mindig borzasztóan fiatal. A cikk írásakor 41. életévét járja, és belegondolni is lehengerlő, hogy mennyi újdonságot várhatunk még tőle a jövőben...

Ran Krauss

Az Airobotics neve talán azért nem cseng ismerősen sokaknak, mert nem a hobbiszféra egyik kiemelkedő szereplőjéről van szó, hanem egyértelműen a munkásszegmens egyik előkelő pozíciójú vállalatáról.

Az üzleti szféra egyik megkerülhetetlen karaktere

Az üzleti szféra egyik megkerülhetetlen karaktere


Ran Krauss az Airobotics vezérigazgatója, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy automatizált drónos missziókat kövessenek nyomon, ellenőrizzék, vizsgálják és biztosítsák a nagy ipari létesítményeket és más stratégiai helyszíneket, például a bányákat és a tengeri kikötőket.

Ran korábban két sikeres drónvállalatot is alapított, nevezetesen a a ParaZerot, amely ballisztikus ejtőernyőket épít a drónok számára, és a Bladeworx-öt, amely elsőként kapta meg a drónos kereskedelmi engedélyét az Izraeli Polgári Repülési Hatóságtól (CAA).

James Harrison

James Harrison veterán, a Sky Futures társalapítója és vezérigazgatója, amely a drónellenőrzési technológiára összpontosít. 2017 februárjában az Eni multinacionális olaj- és gázipari vállalat bejelentette, hogy hároméves szerződést kötöttek a Sky-Futures-szel, miközben a cég szoftver- és képzési lehetőségei továbbra is új lehetőségeket teremtenek az ügyfelek számára.

A Sky Futures oszlopos tagja, akinek az Expanse szoftvert is köszönheti a világ

A Sky Futures oszlopos tagja, akinek az Expanse szoftvert is köszönheti a világ


A Sky Futures vezérigazgatójaként James 11 millió dolláros beruházást biztosított 2 kontinensen, globális márkát épített ki, valamint kifejlesztette az egyik leggyakrabban használt felhőalapú ellenőrző szoftvert, az Expanse-t.

Bár az Expanse-t eredetileg csak a vállalat és az ügyfelek számára készítették eszközként, világszerte sok olaj- és gázipari vállalat használja.

Jonathan Evans

Jonathan Evans a Skyward vezérigazgatója, professzionális pilóta, és tagja a Global UTM Association igazgatóságának. A Skyward egy drónkezelő platformot kínál a drónműveletekben résztvevő összes ember, folyamat és berendezés egyetlen hatékony munkafolyamatba történő összekapcsolására.

A Skyward atyja és úgy en bloc az ipar egyik legfontosabb figurája

A Skyward atyja és úgy en bloc az ipar egyik legfontosabb figurája


A Verizon által az év elején felvásárolt Skyward a drónipar egészének jelentős előrelépést hozott, mivel a Verizonhoz hasonló vállalatok drónhasználata fontos fejlemény a távközlési ipar számára.

A Global UTM Association tagjaként Jonathan a drónos rendszerek fejlesztésére és integrálására összpontosít az egész világ nemzeti légtérrendszereibe, ami nagyszerű helyzetbe hozza a vállalatot annak feltárására és meghatározására, hogy ez a szisztéma hogyan működhet.

Ezt a kis listát állítottuk össze így első blikkre, hamarosan azonban előhozakodunk eme cikksorozatnak szánt kezdeményezés második etapjával, melyben további fontos iparági szereplőket szeretnénk megvilágítani!
7 hozzászólás

Újfiú

3 éve, 15 napja

WickedSick írta:
Harmadik helyen. Konkrétan ő a harmadik. Pontosan ott, ahol le van írva, hogy ő alapította a DJI-t.
Bakker tényleg, bocsi. mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

3 éve, 16 napja

Na ez egy érdekes cikk. Mentettem is!

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 18 napja

De jó volt ezt elolvasni. mosolygó smiley Várom a folytatást!

válasz erre

WickedSick

3 éve, 18 napja

Újfiú írta:
És a DJI alapító merre van? meglepett smiley
Harmadik helyen. Konkrétan ő a harmadik. Pontosan ott, ahol le van írva, hogy ő alapította a DJI-t.

válasz erre

Levente

3 éve, 18 napja

Na ehhez nem kell hosszú cikksorozat majd. röhögő smiley Kevés jelentős szereplő van az iparban.

válasz erre

Újfiú

3 éve, 19 napja

És a DJI alapító merre van? meglepett smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 19 napja

Megint egy király cikk, köszönjük!

válasz erre