A Zipline legnagyobb húzásai az elmúlt évekből

2021. november 13.
161.2051
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Időről időre megjelenik a Zipline a sajtóorgánumok címlapjain. Azonfelül, hogy ez óriási marketingértékkel bír a drónos megfelelő és pozitív használata kapcsán, magának a cégnek is rengeteg jót tesz az, hogy sok esetben tesznek valami olyasmit, amellyel kivívják a nagyközönség figyelmét. A főként egészségügyi drónos szállításokkal foglalkozó cég szinte minden hónapban csinál valami olyat, amire felfigyel mindenki, és most az utóbbi évekből a legnagyobb húzásaikat szedtük össze. Lássuk hát, hogy mik ezek!
 


Megjelenik a Zip 2

Egy szállítással vagy egészségüggyel foglalkozó vállalat számára mindig fontos, hogy frissen tartsák a hardverparkot, és a Zipline is folyamatosan így tesz. A legfontosabb újításuk az elmúlt évekből a Zip 2 volt, amely az eredeti Zip drónt követte. Az új modell az elődnél értelemszerűen jobb és gyorsabb; az újításra a stagnálás elkerülésén kívül azért is volt nagyon szükség, mivel rengeteg megrendelést kap a cég naponta, és nem igazán bírta a Zip 1 a tempót.

A Zipline legnagyobb húzásai az elmúlt évekből - 2. kép

Egy elektromos katapult lövi ki a drónt, ami így negyed másodperc alatt megy nulláról 112 km/h-s sebességre. A három méteres szárnyfesztávjának és könnyen kivehető akkumulátorának hála tízszer annyi küldetést tud végrehajtani naponta, mint az elődje.

Drónokkal kezdenek koronavírus-vakcinát szállítani

A koronavírus-vakcinák terjesztése világszerte borzasztóan fontos lett 2020 lejeétől kezdve, és ebből a tortából a Zipline is kivette a saját szeletét. A társaság a Pfizerrel együttműködve tesztelte és kifejlesztette a végpontok közötti elosztási megoldást a COVID-19 vakcinák számára.

A Zipline legnagyobb húzásai az elmúlt évekből - 3. kép

A megoldásuk, amelyet igény szerinti automatizált szállítóhálózatok tesznek lehetővé, biztonságosan és megbízhatóan szállítja a COVID-19 vakcinákat, hogy elősegítse a gyártók oltásainak gyors és méltányos hozzáférését azokban az országokban, ahol a Zipline világszerte működik.

A 250 millió dolláros tőkeinjekció

A legtöbb cég esetében nagyon fontos az, hogy legyenek befektetők, akik kellőképpen támogatni tudják az adott vállalat ambícióit. Amikor az idei nyár elején bejelentették a 250 millió dolláros tőkeinjekciót, akkor már tudhattuk, hogy nemhogy megállás nincs a Zipline számára, de folyamatosan felívelő tendenciára számíthatunk tőlük.

A Zipline legnagyobb húzásai az elmúlt évekből - 4. kép

Az új finanszírozási forduló a Fidelity, az Intercorp, az Emerging Capital Partners és a Reinvent Capital tagjait vonja be a korábbi befektetők, a Baillie Gifford, Temasek és a Katalyst Ventures társaságában. A Zipline szerint a pénzt további csomópontok építésére fordítják virágzó afrikai hálózatán keresztül, ahol az év végéig 6000 helyszínt tervez kiszolgálni.

Bekerül a cég a dél-afrikai drónos tanácsba

Dél-Afrikában tető alá hoztak egy drónos tanácsot azért, hogy felgyorsítsák az ipar fejlődését az országon belül. A bejelentés idején számos új vállalat is jött létre ehhez kapcsolódóan, sőt mi több, a kérdéses tanács mindmáig azon ügyködik, hogy a drónpilóták tréningje, az egyes cégek finanszírozása, valamint a megfelelő szabályozások kialakítása létrejöhessenek.

A Zipline legnagyobb húzásai az elmúlt évekből - 5. kép

A cégek többek között ott feszít a Zipline, a Swoop Aero, a Wingcopter, az Astral Aero, valamint a dél-afrikai repülési hatóság is. Ezáltal sosem látott mértékben gyorsulhat fel a drónipar fejlődése Dél-Afrikában belül - főként az üzleti szcénában.

Kritikus állapotban lévő csecsemőt mentettek meg drónnal

A végére hagytunk egy két évvel ezelőtti, elképesztően ütős felhangú anyagot, miszerint 2019 decemberében egy kritikus állapotban lévő 9 napos csecsemő életét mentették meg a pilóta nélküli gépükkel. Azonnali vérkészletre volt a gyermeknek, és bár a mai napig nem tudjuk, hogy konkrétan mi volt a gond, de a vérellátás azonnal kellett.

A Zipline legnagyobb húzásai az elmúlt évekből - 6. kép

A vészhívás után öt perccel máris menetkész volt a Zipline masinája, rá öt percre pedig meg is kezdődött a 105 kilométeres kaland. A repülő negyven perc alatt ért célba, ahol az orvosok gyorsan átvették a vérkészletet, és helyreállították a csecsemő állapotát. Mi ez, ha nem bizonyíték arra, hogy a drónok a modernkor egyik legnagyobb találmánya?

Összefogás a Toyotával a Japán terjeszkedés kapcsán

Az Zipline még idén márciusban hozta nyilvánosságra, hogy együttműködik a Toyota Tsusho Corporation céggel, ami azt jelenti, hogy a Zipline üzleti modellje Japánban is megjelent, ahol orvosi ellátmányt szállítanak az ország távoli részeire. A Toyota Tsusho üzemelteti a forgalmazási központot a Zipline repülőgépeivel és rendszerével.

A Zipline legnagyobb húzásai az elmúlt évekből - 7. kép

A Toyota Tsusho-val való partnerség azzal kezdődött, hogy megvizsgálták a gyógyszerkészletek és más kritikus fontosságú orvosi termékek szállítási lehetőségeit a távoli területekre, beleértve a szigeteket is, azzal a céllal, hogy végül más felhasználási esetekre is kiterjedjen a kollaboráció.

Ezek lennének tehát a Zipline legerősebb mozzanatai az elmúlt évekből szerintünk. A kommentszekcióban mindenképp osszátok meg velünk, hogy ezek közül melyek azok, melyek szerintetek a legjobb hírek, illetve mindenképp írjátok meg nekünk, hogy ha esetleg valamit hiányoltok ebből a felsorolásból.
3 hozzászólás

zender

9 hónapja, 3 hete

Ez a csapat legalább értelmes dolgokat csinál. Nagyon szimpatikus.

válasz erre

Levente

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az biztos hogy nagyon egyedi amit ez a csapat csinál. Drukkolok nekik.

válasz erre

Repülős

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Érdekes így egyben olvasni, hogy mennyi mindenfelé terjeszkednek, ügyes cég.

válasz erre