Jöhet a DJI Mini 3, bővül az Autel drónos arzenálja - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2022. április 16.
64.1741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Újabb hónap telt el a legutóbbi drónos összefoglalónk óta, ennek örömére pedig előhozakodtunk egy újabb cikkel, melyben összeszedtük az elmúlt négy hét legfontosabb történéseit. Kifejezetten eseménydús, változatos és izgalmas heteken vagyunk túl, úgyhogy volt bőven miből mazsolázni. Lássuk is tehát, hogy mik voltak a legizgalmasabb, legfontosabb fejlemények a drónipar berkein belül!


265 km-es drónos szupersztráda készülhet a briteknél

Egy brit konzorcium nyilvánosságra hozta a világ legnagyobb és leghosszabb "drón szupersztrádájának" megépítésére vonatkozó tervét, amely összekötné a városokat országszerte. A 265 km-es Project Skyway projektet a legambiciózusabb közlekedési projektként üdvözölték, amelyet az Egyesült Királyságban a vasúthálózat 18. századi megjelenése óta javasoltak.

Az Altitude Angel, az egységes forgalomirányítási (UTM) szoftverszolgáltató által vezetett konzorcium szerint a projekt kezdetben a Midlandset kötné össze a délkeleti országrészekkel, hogy olyan városokat fedjen le, mint Reading, Oxford, Milton Keynes, Cambridge, Coventry és Rugby.

A DroneShield drónfenyegetettségi térképe minden eddiginél hasznosabb lesz

A drónok elleni védelemre specializálódott DroneShield egyesíti erőit a Nearmap helymeghatározó céggel, hogy a DroneSentry-C2 Command-and-Control szoftverét minden eddiginél pontosabbá tegye. A frissítés a DroneShield meglévő térképszolgáltatását nagy felbontású légi képekkel egészíti ki, így a felhasználók pontosabb információkkal rendelkeznek, miközben reagálnak a drónok fenyegetéseire.

Jöhet a DJI Mini 3, bővül az Autel drónos arzenálja - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

Ez a térképészeti fejlesztés azonban nem lesz ingyen, és a DroneShield arra számít, hogy a keresletet a nagy teljesítményű piacok, például a kormányzati, hírszerzési, belbiztonsági és védelmi piacok fogják hajtani.

Lite és Pro modellek jönnek a Dragonfish drónszériákhoz

Az Autel Robotics Dragonfish Lite és Pro drónjai végre elérhetőek az Egyesült Államokban - az új drónok csatlakoznak a Dragonfish VTOL standard változatához, így a vállalati pilóták számára többféle, különböző költségvetésekhez illeszkedő tartóssági lehetőséget biztosítanak.

A gép maximális szárnyas repülési sebessége 30m/s (108km/h), maximális videoátviteli hatótávolsága pedig 30km egy bázisállomással. Az Autel szerint a Dragonfish kifejlesztésekor a könnyű kezelhetőséget tartották szem előtt.

A DJI tagadja, hogy támogatná az orosz agressziót

Európa egyik vezető szórakoztatóelektronikai üzletlánca, a MediaMarkt úgy döntött, hogy leállítja a DJI drónok értékesítését, mivel azt állították, hogy a kínai vállalat támogatja az Ukrajna elleni orosz agressziót.

Bár a DJI a közösségi médiában azonnal "teljesen hamisnak" minősítette ezeket az állításokat, a technológiai óriás közleményt adott ki, amelyben elmagyarázta, hogy üzleti partnere biztonsági okokból volt kénytelen levenni a DJI-termékeket a polcairól, mivel online támadások célpontjává vált. Ebből fakadóan tagadják, hogy támogatnák az orosz agressziót.

Így repül a gyakorlatban a VoloCity drónhelikopter

A német székhelyű eVTOL-fejlesztő Volocopter megosztotta a VoloCity eVTOL repülőgép első lebegő repülési tesztjének felvételeit - a modell, amelyet a startup a 2024-es párizsi olimpiára tervez tanúsítani és repülésre felkészíteni.

Nézd nagyban ezt a videót!




Az eVTOL fejlesztő célja, hogy az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségétől (EASA) típusengedélyt kapjon a kétüléses VoloCity multikopterére. A kilenc lítiumion-akkumulátorral működő gép hatótávolsága 35 kilométer, maximális sebessége pedig 110 kilométer/óra.

Megkapta eddigi legnagyobb megrendelését az EHang

Az EHang, az utasszállító drónok és a városi légi mobilitási (UAM) megoldások specialistája elmondta, hogy 100 darab EH216 légi taxira kapott előrendelést egy indonéz légitársaságtól. Ez a legnagyobb előrendelés, amelyet az EHang eddig kapott utasszállító dróntaxijaira Ázsiában.

A megrendelés a Prestige Aviation légiközlekedési szolgáltatótól érkezett, amely légi járművek értékesítését és beszerzését, valamint magánrepülőgépek lízingjét is felügyeli. A Prestige Aviation korábban már vásárolt egy EH216-os egységet az EHangtól - és a két fél tavaly közös repülési bemutatót tartott vele légi városnézés céljából az indonéziai Balin.

Április végén leplezik le a DJI Mini 3-at?

Minden pletyka arra mutat, hogy a DJI ebben a hónapban jelenti be legújabb 250 alatti drónját - a neves szivárogtató DealsDrone azt állította, hogy a DJI Mini 3 megjelenési dátuma április 28-a lehet. A DealsDrone szerint a DJI április 20-ra tervezi a munkatársai képzését.

A szóban forgó új termék a találgatások szerint a Mini 3 lesz, amiről a DealsDrone tavaly év végén is azt pletykálta, hogy áprilisban jelenik meg. Ha ez igaz, akkor a képzés a következő hétig tart majd, amikor is szerintünk a DJI be fogja jelenteni a terméket.
2 hozzászólás

Újfiú

2 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nem volt gyenge időszak, Mini3 nagyon várós!

válasz erre

Bandita

2 éve, 1 hónapja és 12 napja

mini 3-ra már nagyon kíváncsi vagyok!

válasz erre