Öt mozifilm, ahol a jövő drónjait láthatjuk - 2. rész

2021. január 09.
69.5121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A jövő drónjait leginkább a filmek szokták előrevetíteni. Elég csak belegondolni, hogy hány retro alkotás van, amelyekben azok a technológiák mutatkoztak meg, amik mára már megvalósultak, mostanra pedig olyan szintre emelkedett ez az egész, hogy néha már egészen elképesztő innovációkat hoznak létre a filmkészítők. Egyszer már foglalkoztunk korábban azokkal a filmalkotásokkal, amikben a jövő potenciális drónjai szerepelnek, most pedig előhozakodtunk újabb öt címmel, amik szerintünk teljes mértékben beilleszthetőek ebbe a sorba. Dőljetek hátra, csapjátok fel a pattogatott kukoricát, és merüljünk el együtt a mozivilág csodálatos termésében!
 


1. Vissza a jövőbe 2 - A kutyát sétáltató drón

Talán senkinek nem kell bemutatnunk Marty McFly és a Doki közös trilógiáját, amiben az idővel dacolnak, tulajdonképpen félelmet nem ismerve. Az első felvonás során a duó egyenesen a múltba megy, míg a folytatásban már a jövőbe tesznek egy jókora kirándulást. A harmadik etapban is lényegében a múltban kavirnyálnak, ott viszont már a koncepció jóval elüt, hiszen ott a vadnyugatra evickélnek el.

Videó híján csak képpel tudunk szolgálni, viszont ott van: a kutyát sétáltató drón!

Videó híján csak képpel tudunk szolgálni, viszont ott van: a kutyát sétáltató drón!


No de miért is fontos ez a trilógia ezen lista szempontjából? Maga a trilógia egyáltalán nem, viszont a második epizód annál inkább. Elképesztően sok technológiát láthatunk megelevenedni, amikor a Dokiék a jövőbe utaznak, és bizony két jelenetben is láthatunk egy drónt. Az egyikben, amikor Griff-et épp letartóztatják, akkor a sajtó egy drón segítségével közvetít élő egyenesben, a másikban pedig kutyát sétáltatnak drónnal.

Egyik sem ismeretlen gyakorlat napjainkat elnézve, mindkettőre van már bőven példa, úgyhogy ismételten fel lehet jegyezni egy pontot abba a sorba, hogy mégis mennyi mindent jósolt meg sikeresen Robert Zemeckis filmtrilógiája anno.

2. Vasember 2 - A Vaspáncélok bemutatója

Oké, tény, a Vasember 2 nem a legerősebb darab a Marvel-filmek közül, sőt sokan a Vasember-szériából is a leggyengébbnek tartják, azonban mi abszolút egy korrekt szórakozásnak tartjuk, amiben Mickey Rourke főgonosza lopja a show-t. Erre a listára persze nem azért kerül fel a film, mert Rourke ügyesen hörög, hanem mert éppenséggel akad egy jelenet, amiben drónok szerepelnek, és nem is akárhogyan!

Nézd nagyban ezt a videót!
Tony Stark világához elég közel állnak a drónok, hiszen a Marvel-mozik során volt már rá példa, hogy a Vasember páncélt kvázi mint egy drón, távirányítással állította hadba, amikor épp nem ő viselte, a Vasember 2-ben pedig egy konkrét prezentáció épül a drónszerű Vaspáncélok köré. Arról a jelenetről van szó, amikor egyébiránt Hadigép is először mutatkozik meg, ezen a bemutatón pedig Justin Hammer felvonultatja saját gyártásait: a Vasember-szerű drónokat.

Nyilván ezek nem azok a fajta drónok, amiket el tudnánk képzelni 10-20 éven belül, viszont mivel a jövő drónjait listázzuk, így bőven benne helye van ebben a felsorolásban, habár azért reméljük, hogy a való életben nem ennyire veszélyes körülmények között születnek meg ezek a masinériák.

3. Sonic, a sündisznó - Dr. Robotnik drónjai

Tavaly jött, látott és sokakat lenyűgözött a Sonic, a sündisznó, amely egy abszolút korrekt videojáték-adaptációnak tudható be, habár szerintünk azért bőven akadnak problémák az alkotással. Ettől függetlenül kétségtelen, hogy Dr. Robotnik figurája jócskán feldobta az egészet, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a jelenet, amikor ráereszti a drónjait a kis kék sündisznóra, amikor először igyekszik levadászni a James Marsden által játszott karakter házában.Lézerrel pásztáznak, szükség esetén támadnak is, és a kialakításuk bőven megfeleltethető egy igazi futurisztikus drónnak. Főleg mozgásuk tekintetében érezhetjük, hogy jóval folyékonyabban repkednek, mint a való életbeli drónok, habár likvidiálási képességük egy olyan tényező, ami már napjainkban is jelen van a hadászati drónok eestében.

A Sonic, a sündisznó moziban egyébként is számos izgalmas kütyüt bemutat a főgonosz Robotnik, a drónok csak egynek számítanak a sok közül, úgyhogy már csak ebből a szempontból is azt tudjuk mondani, hogy borzasztóan izgalmas a rossz oldal is a filmben - főleg azért, mert Jim Carrey játssza!

4. Szárnyas fejvadász 2049 - Hanggal utasítható drón

Ha van film, ami felvonultat jövőbeni drónokat, akkor az egyértelműen a Szárnyas fejvadász 2049. Két ízben is bemutatnak drónokat ebben a világban, az egyik például az, amikor K, a Ryan Gosling által játszott főszereplő a hangjával képes utasítani a kocsijában lappangó drónnak, az pedig parancsra pásztázza a területet, sőt akár még a földalatti terepet is képes megvizsgálni, ha arról van szó.A másik pedig, ami a filmben feltűnik, az az egyik "főgonosz" (már ha egy ilyen rétegelt és komplex sztoriban lehet gonoszokról beszélni egyáltalán), Luv drónja, amely tulajdonképpen földre kényszeríti K repülő autóját a roncstelep felett, aminek nyomán végül kialakul egy rövidke akciójelenet némi lövöldözéssel, robbantgatással és miegymással.

Az alábbiakban utóbbit tekinthetitek meg, és az az érdekes, hogy a hang alapján vezérelt drón habár még a jövő technológiájának minősül, de abszolút benne van a pakliban, hogy pár év múlva már ilyenekkel fognak egyes szervek repülni.

5. Top Gun: Maverick - A film, ami a drónok köré épül

Listán utolsó pontját egy olyan film kapott helyet, ami jelen pillanatban még nem jelent meg, hiszen a koronavírus általi ordenáré nagy halasztások ezt is elkapták, illetve kicsit ki is lóg a sorból, hiszen még nem tudjuk, hogy tényleg a jövő drónjai fognak szerepelni benne. Természetesen nem másról van szó, mint a Top Gun: Maverickről, avagy az évtizedek múltán elkészülő folytatásról, amiből nem egy konkrét jelenetet szeretnénk kiemelni, hanem magát a koncepciót, avagy azt a történetet, amit a filmesek alapul vesznek a második részhez.Merthogy miről is fog szólni a 2021. júliusában debütáló Top Gun: Maverick? A főhősnek konkrétan egy drónos armadával kell kiállnia, ami egy olyan tényező, ami igazán reflektál a jelenünkre. Anno az első etapnál még annyira nem voltak jelen a pilóta nélküli gépek az általános hadászatban, mostanra azonban abszolút sztenderddé váltak, a filmesek pedig felismerték az ebben rejlő potenciált.

Még nem tudni, hogy ehhez kapcsolódóan miféle ütős jeleneteket fogunk látni, de Tom Cruise-t ismerve bőven tele lesz izgalmas és érdekes akcióval az alkotás, amit remélhetőleg majd a mozivásznakon szemezhetünk.

Ezek lennének hát a mi választásaink erre a listára. A kommentszekcióban mindenképp osszátok meg velünk, hogy ebből a felsorolásból nektek mik a kedvenceitek, illetve hintsétek el, hogy szerintetek mi férhetett volna rá még a listára!
6 hozzászólás

rami89

1 éve, 8 hónapja és 21 napja

Vissza a jövőbe!!! Meg is nézem a trilógiát a napokban!

válasz erre

Bandita

1 éve, 8 hónapja és 22 napja

Tényleg BTTF2. Mondjuk abból a repülő autóknak már jobban örülnék.

válasz erre

Levente

1 éve, 8 hónapja és 22 napja

Sokszor fel sem tűnnek a filmekben ezek a dolgok. Jó így elolvasni.

válasz erre

Repülős

1 éve, 8 hónapja és 23 napja

De jó volt ez ismét. A Vicc az hogy a Vissza a jövőbe 2-ből a drónos sétáltatást vannak akik csinálják igaz még a házból irányítanak de akkor is.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 23 napja

Imádom. Már ment is a kedvencekbe.

válasz erre

Újfiú

1 éve, 8 hónapja és 23 napja

De nagyon jó kis cikk lett megint!

válasz erre