Új DJI-drón, 3 millió dolláros büntetés - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2022. május 21.
143.4541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ismét eltelt jó pár hét, ennek örömére pedig megint csak hoztunk nektek egy drónos összefoglalót a legfrissebb, legérdekesebb fejleményekről az iparon belül. Volt itt jó pár történés, többek között új drónpremier, valamint az üzleti világból is csurrant-cseppent némi finomság, úgyhogy egyáltalán nem nevezhető az elmúlt időszak "nyugodtnak", ha a szó pejoratív értelmében akarjuk használni. Úgyhogy lássuk is, hogy melyek voltak szerintünk az elmúlt jó pár hét legfontosabb, legérdekesebb, legizgalmasabb fejleményei a dróniparon belül!


Összefogás a Zipline és a Toyota között

A Zipline vezető instant logisztikai specialista a meglévő afrikai és amerikai műveletei mellett új drónokkal történő orvosi szállítmányok Japán Goto-szigetekre történő drónszállításával bővíti földrajzi tevékenységi területét.

A Zipline közölte, hogy a japán piacra való belépés a Toyota Tsusho Corp. és a névadó autóipari konszern egyik leányvállalatával kötött partnerségen keresztül történik. A párosítás a Zipline és a Toyota Tsusho közötti kapcsolatok fejlődését jelzi, amely 2018 óta befektetője a San Franciscó-i startupnak.

12 ezer drónt visz Afrikába a Wingcopter

A német Wingcopter, a kézbesítő drónok specialistája partnerséget kötött egy afrikai UAV-szolgáltató céggel, hogy létrehozzák a világ legnagyobb kereskedelmi és orvosi légi logisztikai hálózatát, amely végül a kontinens 49 országát hivatott lefedni.

Új DJI-drón, 3 millió dolláros büntetés - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

A Wingcopter csütörtökön hozta nyilvánosságra a projektet, és közölte, hogy a Continental Drones vállalattal együttműködve végül várhatóan 12 ezer Wingcopter 198 kézbesítő drónt telepít a hatalmas afrikai kontinensen. A hálózat teljes mértékben a Wingcopter fix szárnyú UAV-kra támaszkodik majd.

Szuperhalk drónokat hozhat hamarosan a Joby?

A kaliforniai székhelyű Joby Aviation azt állítja, hogy eVTOL repülőgépe elég csendes ahhoz, hogy alig érzékelhető legyen a városok környezetében - a vállalat kedden jelentette be, hogy elkészültek a Joby által a NASA-val 2021 szeptemberében teljes méretű előszériás repülőgépével végzett akusztikai tesztek első eredményei.

A teszteket két héten keresztül végezték a Joby Electric Flight Base-en a kaliforniai Big Sur közelében, a NASA Advanced Air Mobility (AAM) nemzeti kampányának részeként. Az ügynökség mobil akusztikai létesítményét használva a tesztek elvégzéséhez, a Joby szerint az eredmények azt mutatják, hogy a repülőgép teljesítette a vállalat által kitűzött alacsony zajszintű célokat.

A Renault egyesíti a drónt, az elektromos furgont és a kerékpárt

A Renault teljesen elektromos szállítási megoldásába egy drónt is beépítettek egy akkumulátoros furgon és egy e-bike mellé, hogy a vállalatok mérhető szén-dioxid-kibocsátás nélkül szállíthassanak árukat a nyüzsgő városközpontokba.

A Renault Truck brit részlege ezen a héten mutatta be az E-Tech Master OptiModale szállítási terméket, amely egy elektromos furgont egy akkumulátoros kerékpárral és egy drónnal kombinál, hogy a lehető legteljesebb körű, környezetszennyezéstől mentes lehetőséget biztosítsa a megrendelt termékek eljuttatására az ügyfelekhez. Az ötlet éppoly egyszerű, mint amennyire teljes.

Megérkezett a DJI Mini 3 Pro

A DJI legkisebb és legkönnyebb drónja jelentős frissítést kap - mind a funkciók, mind az ár tekintetében, lévén a most bejelentett Mini 3 Pro új dizájnnal, 4K60 videóval, nagyobb képérzékelővel, nagyobb rekesznyílással, akadályelkerülő szenzorokkal és még nagyobb akkumulátorral is rendelhető.

Új DJI-drón, 3 millió dolláros büntetés - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 3. kép

Arra azonban ne számítson, hogy olyan kedvező árú lesz, mint elődje. A Mini 3 Pro induló ára 669 dollár (kb. 242 ezer forint), és ez az ár kontroller nélkül értendő. Vezérlővel 759 dollár (275 ezer forint) vagy annál is több lesz, ami 300 dolláros felárat jelent a tavalyi Mini 2-höz képest.

A 3 millió dolláros HobbyKing büntetés

A HobbyKing, a repülés szerelmeseinek és az FPV drónpilótáknak szánt rádióvezérlésű (RC) termékeket fejlesztő és beszerző kiskereskedelmi oldal ellen az Amerikai Egyesült Államok indított pert, miután a vállalat nem fizetett egy közel 3 millió dolláros bírságot.

A HobbyKinget a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) még 2020-ban 2,861,128 dollár bírsággal sújtotta, mert 65 modellhez olyan jeladó berendezést importált és forgalmazott amelyek nem rendelkeztek megfelelő FCC-engedéllyel.

Ezek lennének hát az elmúlt hetek legfontosabb drónos hírei szerintünk, ugyanakkor mindenképp osszátok meg velünk, hogy ti miket pakolnátok még fel erre a listára. Várjuk a véleményeiteket odalent!
3 hozzászólás

Újfiú

2 éve, 25 napja

Hát nem ez volt a legizgalmasabb hónap az biztos. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 26 napja

Ez nem volt egy izgalmas hónap... Talána. Mini 3 Prót kivéve, aminek az állán teljesen sokkolódtam! röhögő smiley De a specifikáció miatt megértem, mert igen jó gép lett.

válasz erre

Chuck

2 éve, 26 napja

Ez a hároim millás bünti a legdurvább bakker! röhögő smiley

válasz erre