10 ezer kiszállítást tervezett idénre az Amazon Prime Air, most tartanak 100-nál

2023. május 20.
70.1441
marco profilja, adatai
marco
Hosszú hónapok óta szinte csak a problémáikkal kapcsolatban hallunk az Amazon Prime Air drónos kiszállító projektjével kapcsolatban, most sincs ez másképp: az idei tervekhez képest eddig mindössze 1 százalékát sikerült végrehajtani a tervezett szállításoknak.
 

A CNBC információi szerint a mindössze 4 ezer lakosú városban, ahol az Amazon teszteli a szolgáltatást, mindössze 14 emberrel sikerült ilyen-olyan szerződést kötnie, és ezekből mindössze ketten veszik igénybe viszonylag rendszeresen a Prime Air-t.

Ahogy egy korábbi cikkünkben már kielemeztük, a cég óriási bajban van, de még hisznek a csodákban. Az FAA szabályozásának azonban nehéz megfelelni, és az Amazon kis lakosságú helyeket vett célba a tesztekhez, így a versenytárs Wing és a Zipline gyakorlatilag megette reggelire a vállalatot.

Az említett két cég már együttműködik az olyan szupermarket hálózatokkal, mint például a Walmart, valamint olyan helyeken tesztel, ahol erre valós igény van, például nehezen megközelíthető helyeken. Az Amazon Prime Air egyébként reagált a CNBC riportjára és a késlekedést azzal magyarázzák, hogy az ő rendszerük nagyon más - sokkal biztonságosabb - , mint a versenytársaké, és az FAA is nehezebben adja meg az engedélyeket, mint tervezték.

Hogy mi lesz a cég sorsa, kérdéses, de a nyilatkozatokban még mindig pozitívak, és az is igaz, hogy olyan tőkével rendelkezik az anyacég, amely mellett még az ilyen kudarcokkal is talpon lehet maradni, de azért 1% az mégiscsak 1%, még ha a az év második fele hátra is van...
5 hozzászólás

Ronalddo

7 hónapja, 1 hete

Hát itt bizony Hjuszton baj van!

válasz erre

Újfiú

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Uhhh hát nem egy sikersztori..

válasz erre

Levente

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Jól haladnak!

válasz erre

Bandita

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Iszonyat fura hogy egy ekkora cég így vergődik.

válasz erre

Chuck

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Becsülendő hogy nem adják fel, pedig látszik hogy teljesen esélytelenek, ezt a harcot elvesztették.

válasz erre