A DJI drónok működését tennék lehetetlenné Amerikában egy mostani javaslat szerint

2023. május 01.
111.8341
marco profilja, adatai
marco
Évek óta folyamatosan szorongatja és megpróbálja ellehetetleníteni az amerikai törvényhozás a kínai DJI-t az USA területén, gyakorlatilag már most is feketelistán van a cég, de ott tartunk, hogy az eszközök működését akarják lehetetlenné tenni.

Bár az eddigi intézkedések hatására már most is "csak" 50 százalékos a DJI dominanciája az Amerikai Egyesült Államok területén (eredetileg ez 90% feletti volt), az gyártó drónjait a javaslatok és tiltások ellenére még mindig vásárolják, ráadásul nem csak a magánszférában, hanem például a közigazgatásban is.

Most Elise Stefanik és Mike Gallagher nyújtott be egy új javaslatot a szenátus elé, amellyel azt szeretnék elérni, hogy - miképpen ők fogalmaznak - a DJI-technológiák működtetése tilos lenne az Egyesült Államok kommunikációs infrastruktúráján - ez pedig azt jelenti, hogy az eszközök nem lennének képesek kommunikálni például az irányításhoz használt mobilokkal.

Stefanik így fogalmazott:
A DJI drónok a TikTok nemzetbiztonsági fenyegetését jelentik, de szárnyakkal. Túl nagy veszélyt jelent az a lehetőség, hogy a DJI drónok képesek arra, hogy élő képeket küldjenek a katonai létesítményekről, a kritikus infrastruktúráról és az amerikai állampolgárok személyes életéről.

Ha ezt a gyakorlatot tovább engedjük az Egyesült Államokban, az a tűzzel való játék. Ez a kínai irányítású vállalat nem folytathatja működését az Egyesült Államokban.


Az indoklás továbbra is az, hogy a soha be nem bizonyított gyanú szerint a vállalatot a kormányzó Kínai Kommunista Párt (KKP) irányítja, és a DJI kiszivárogtatja a felhasználói adatokat. Ezt a vádat a DJI többször is tagadta, az amerikaiak pedig soha nem is tudták még valós adatokkal alátámasztani azt.

A napokban benyújtott javaslat a 2019-es Secure and Trusted Communications Networks Act módosítását kéri, valamint azt, hogy a vállalatot vegyék fel a már meglévő Federal Communications Commission (FCC) által lefedett listára - ez gyakorlatilag egy teljeskörű technológiai feketelista -, ezen szerepel többek között a Huawei is.
feketelistán van a cég, de ott tartunk, hogy az eszközök működését akarják lehetetlenné tenni.'>
4 hozzászólás

rami89

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Komolyan mondom, keresztes hadjáratokat indítanak minden kínai cég ellen. Döbbenet.

válasz erre

Bandita

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Legalább egy nyamvadt bizonyítékot előkaparnának valahonnan. röhögő smiley

válasz erre

Levente

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Amcsik mennyire nem tudnak leszakadni Kínáról. meglepett smiley

válasz erre

Chuck

11 hónapja, 3 hete és 3 napja

Elmebetegek ülnek ott is a trónon...

válasz erre