A DJI leállítja az AeroScope drónészlelő platform gyártását

2023. március 06.
35.9571
marco profilja, adatai
marco
A legnagyobb dróngyártó egy ideje fejlesztette és árusította AeroScope névre keresztelt drónészlelő és azonosító rendszerét, amelyet repülőterek, kormányzati hivatalok és kisebb nagyobb cégek is alkalmaztak, ezzel megvédve a létesítményeik körüli légteret.

Az AeroScope viszont most egyik napról a másikra, nagyon hirtelen tűnt el a DJI saját webshopjából, és minden a termékre utaló link is lekerült a cég oldalairól, sőt üzenetben fel is bukkan hogy nincs tovább támogatás hozzá.

Bár állítólag még néhány kereskedőnél továbbra is raktáron van a platform és a DJI sem adott ki hivatalos közleményt a termék megszüntetéséről, az ilyen hirtelen eltüntetések sosem jelentik azt hogy például újabb platformra váltás miatt átmeneti szünet lenne az árusításban.

Valószínűleg a kialakult, és igen erős versenyhelyzet, valamint a DJI termékek amerikai piacról való kitiltása lehet a háttérben. Mindehhez még hozzájön az AeroScope adatszivárgási botránya , ahol több mint 80 ezer felhasználói adat szivárgott ki a rendszerből.

Ehhez jön még hogy tavaly a DJI arra kényszerült, hogy cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint a vállalat lehetővé tette az AeroScope olyan jellegű manipulálását, amely előnyben részesítette a megszálló orosz csapatokat az ukrajnai erőkkel vívott konfliktusokban, amelyek drónok bevetésével kapcsolatosak.

Mivel Brendan Schulman, a DJI korábbi alelnöke állítása szerint a cég eredetileg az amerikai piacra szánta az AeroScope platformot, ezért nem meglepő a döntés, hogy a további diplomáciai problémák miatt inkább elengedik ezt a vonalat.

A DJI leállítja az AeroScope drónészlelő platform gyártását - 2. kép

5 hozzászólás

Bandita

3 hete és 3 napja

Mit össze szivatja Kínát az USA.

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 4 napja

Be****ás! Komoly gond lehet ha egy ilyen bizniszből kiszállnak.

válasz erre

Levente

3 hete és 4 napja

Na az kemény.

válasz erre

Repülős

3 hete és 4 napja

Amcsik minden kínait kinyírnak, nagyon kemény.

válasz erre

Chuck

3 hete és 4 napja

Hát az elég kellemetlen. Lehet hogy első lépés egy rossz irányba...

válasz erre