A DJI leállítja az AeroScope drónészlelő platform gyártását

2023. március 06.
137.6041
marco profilja, adatai
marco
A legnagyobb dróngyártó egy ideje fejlesztette és árusította AeroScope névre keresztelt drónészlelő és azonosító rendszerét, amelyet repülőterek, kormányzati hivatalok és kisebb nagyobb cégek is alkalmaztak, ezzel megvédve a létesítményeik körüli légteret.
 

Az AeroScope viszont most egyik napról a másikra, nagyon hirtelen tűnt el a DJI saját webshopjából, és minden a termékre utaló link is lekerült a cég oldalairól, sőt üzenetben fel is bukkan hogy nincs tovább támogatás hozzá.

Bár állítólag még néhány kereskedőnél továbbra is raktáron van a platform és a DJI sem adott ki hivatalos közleményt a termék megszüntetéséről, az ilyen hirtelen eltüntetések sosem jelentik azt hogy például újabb platformra váltás miatt átmeneti szünet lenne az árusításban.

Valószínűleg a kialakult, és igen erős versenyhelyzet, valamint a DJI termékek amerikai piacról való kitiltása lehet a háttérben. Mindehhez még hozzájön az AeroScope adatszivárgási botránya , ahol több mint 80 ezer felhasználói adat szivárgott ki a rendszerből.

Ehhez jön még hogy tavaly a DJI arra kényszerült, hogy cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint a vállalat lehetővé tette az AeroScope olyan jellegű manipulálását, amely előnyben részesítette a megszálló orosz csapatokat az ukrajnai erőkkel vívott konfliktusokban, amelyek drónok bevetésével kapcsolatosak.

Mivel Brendan Schulman, a DJI korábbi alelnöke állítása szerint a cég eredetileg az amerikai piacra szánta az AeroScope platformot, ezért nem meglepő a döntés, hogy a további diplomáciai problémák miatt inkább elengedik ezt a vonalat.

A DJI leállítja az AeroScope drónészlelő platform gyártását - 2. kép

5 hozzászólás

Bandita

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Mit össze szivatja Kínát az USA.

válasz erre

Ronalddo

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Be****ás! Komoly gond lehet ha egy ilyen bizniszből kiszállnak.

válasz erre

Levente

10 hónapja,

Na az kemény.

válasz erre

Repülős

10 hónapja,

Amcsik minden kínait kinyírnak, nagyon kemény.

válasz erre

Chuck

10 hónapja,

Hát az elég kellemetlen. Lehet hogy első lépés egy rossz irányba...

válasz erre