A Wing napi 10 ezer drónos kiszállításra kért engedélyt

2023. szeptember 13.
54.4111
marco profilja, adatai
marco
A Google és egyben a Wing drónos kiszállító cég anyavállalata, az Alphabet a napokban olyan kérvényt nyújtott be az Amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hivatalhoz, amelyben napi 10 ezer drónos kiszállításra kérnek engedélyt.
 

A Wing nemrégiben fogott össze Amerika egyik legnagyobb áruházláncával, a Walmarttal, emellett pedig egy teljesen új rendszert is kifejlesztettek, amitől óriási növekedést reméltek a kiszállító cégnél -a terv pedig úgy néz ki, bejött.

A most megkért engedély a texasi Dallas-Fort Worth körzetére - ahol egyébként a szolgáltatás tavaly óta működik - vonatkozik csak, ahol a tervek szerint egy legfeljebb 25 "drónfészekből" álló hálózatot kíván létrehozni a Wing, ezek pedig egyenként akár napi 400 szállítást is végrehajthatnak tíz kilométeres körzetben.

A Wing továbbá pontosította, hogy a drónos kiszállításokra csak a nappali órákban kerül sor, nagyjából reggel 7 és este 7 óra között, jellemzően a hét minden napján, az ünnepek kivételével. Az FAA most a lakosság véleményét kérdezi ki az adott körzetben, akik ha rábólintanak nagy többségben a tervekre, valószínűleg engedélyezik az új kérvényt.

A Wing napi 10 ezer drónos kiszállításra kért engedélyt - 2. kép

3 hozzászólás

Bandita

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ha ennyi lesz egy körzetben mennyi lesz egy komplett államban vagy országosan? meglepett smiley Nagyon durva.

válasz erre

Ronalddo

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Basszus de kemény hogy ott ez már ennyire valóság! meglepett smiley

válasz erre

Chuck

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Az masszív! meglepett smiley

válasz erre