Az összes Snap Pixy drónt visszahívja a gyártó, minden vásárló visszakapja a pénzét

2024. február 03.
6.7491
marco profilja, adatai
marco
A Snapchat üzenetküldő alkalmazás mögött álló Snap Inc még 2022 tavaszán dobta piacra Pixy zsebdrónját, amelynek gyártását alig négy hónappal később le is állították, most azonban végleg kaszát kapott a projekt, az aksik ugyanis tűzveszélyesek.
 

A Snap ugyanis az összes eladott Pixy drónt visszahívja a vásárlóktól, akik visszakapják a teljes vételárat, sőt a külön vásárolt akkukért is visszatérítést kapnak - ez utóbbit külön elbírálás után - , ugyanis az akkumulátorok tűzveszélyesnek bizonyultak.

Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága (CPSC) február első napján adta ki a közleményt, amelyben közlik a visszahívást, ugyanis négy ismert esetben is kigyulladt a drón - megduzzadt valamint túlhevült az aksi - és a vizsgálatok szerint ez a hiba az összes készüléket érinti, egyik sem biztonságos. Ezzel egyidőben a Pixy minidrón használatának és töltésének azonnali befejezését javasolják.

A Snap közleménye szerint mindegy, hogy valaki ajándékba kapta vagy maga vásárolta a drónt, illetve hogy annak vásárlási bizonylata megvan-e még, a visszatérítés így is úgy is jár. A zsebdrónból egyébként nagyjából 71 ezer darabot adtak el az Egyesült Államokban és Franciaországban, de az Amazonon keresztül online más országokba is jutott belőle.

Kép: Trevor Raab / Popular Mechanics

Kép: Trevor Raab / Popular Mechanics


dobta piacra Pixy zsebdrónját, amelynek gyártását alig négy hónappal később le is állították, most azonban végleg kaszát kapott a projekt, az aksik ugyanis tűzveszélyesek.'>
6 hozzászólás

Levente

2 hete és 6 napja

Terveztem anno venni. Kár lett volna. mosolygó smiley

válasz erre

Elvis

3 hete

Érdekes hogy négy eset után visszahívnak ennyit. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

3 hete

Bakker, nem hittem volna hogy ennyit eladtak belőle! meglepett smiley Egyébként 71 ezerből négy az igazán nem rossz arány...

válasz erre

Chuck

3 hete és 1 napja

Igazán korrekt.

válasz erre

Bandita

3 hete és 1 napja

Érdekes hogy nem egy ingyenes aksicsere programot csináltak inkább. meglepett smiley

válasz erre

Repülős

3 hete és 1 napja

Valaki szólhatna a DJI-nak is... Az össszes akkujuk puffad.

válasz erre