Elképesztően olcsón lehet EHang légitaxit vásárolni

2024. február 05.
6.5031
marco profilja, adatai
marco
Miután Kínában az EHang lett az első légitaxi gyártó, amely megkapta a teljeskörű gyártási és repülési engedélyt, a cég bejelentette, hogy a két utas szállítására tervezett EH216-S végfelhasználói árát jelentősen csökkentik.
 

Ennek értelmében a fent említett típus 334 ezer dollárnak (nagyjából 120 millió forint) megfelelő összegért rendelhető egyenesen a gyártótól, szemben a más versenytársak által tervezett több millió dolláros indulóárakkal.

Bár ez így is nagyjából a háromszorosa a Jetson ONE által tervezett bevezető árnak, fontos kiemelni, hogy míg utóbbinál egy egyszemélyes "repülő autóról" beszélünk, amelyet a pilóta irányít, addig az EHang EH216-S egy pilóta nélküli eVTOL, amely autonóm repülésre képes, és elsősorban nem személyes használatra, hanem kereskedelmi tevékenységre tervezték.

A cég közleménye szerint az értékesítés 2024. április 1-jétől kezdődik ezen az áron, és elsősorban azért vezetik be ezt az alacsony költséget, mert a cél, hogy ne egy-egy terméken keressenek sokat, hanem hogy mihamarabb a lehető legnagyobb felvásárlói piacot érjék el, kihasználva az elsőként megkapott engedélyeket.

A német Lilium, például tervei szerint a luxus Pioneer Edition eVTOL légitaxit 7 és 10 millió dollár (2,5 milliárd - 3,6 milliárd forint) közötti árra tervezi belőni. A Joby pedig csak a termelési költségeket nagyjából 1,3 millió dollárra (közel fél milliárd forint) saccolja gépenként.

Ágazati elemzők szerint az EHang 1,2 millió - 4 millió dollár (430 millió - 1,4 milliárd forint) közötti áron tudja legyártani az eVTOL-t, így valószínűleg mindössze 10-25%-os áron történhet az értékesítés.

Elképesztően olcsón lehet EHang légitaxit vásárolni - 2. kép

5 hozzászólás

rami89

1 hete és 6 napja

Amilyen árak az autóknál vannak, ez kifejezetten olcsónak számít. meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

2 hete és 5 napja

Nem mondom, hogy számomra elérhető, de azért ha valaki vállalkozást indít személyszállításra ilyennel, annak most nagyon jó dolga van!

válasz erre

Ronalddo

2 hete és 5 napja

Az mondjuk nagyon király! Bár nyilván nincs rá keretem, de nah, em rossz.

válasz erre

Bandita

2 hete és 5 napja

Az nagggyon komoly!!! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

2 hete és 6 napja

Üzleti befektetésnek ez nagyon komoly! meglepett smiley

válasz erre