Feladta az Amazon a kaliforniai drónos kiszállítást

2024. április 26.
23.4071
marco profilja, adatai
marco
Bár több cég is egyre könnyebben veszi az akadályokat a drónos kiszállítások területén, az Amazon évek óta sikertelenül próbálkozik - pedig még saját drónt is építettek a feladatra - , ennek következtében most bezárta a kaliforniai Lockefordban található központot.

Az egyébként a világ legnagyobb webáruházát (is) üzemeltető cég valaha óriási drónszállítási terveket szövögetett, viszont már tavaly év közepén látható volt hogy valami nagyon nem működik, miután a tervezett tízezer kiszállításból mindössze százat tudott teljesíteni.

A magyarázatok szerint a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) szabályai miatt - amelyek megtiltják a drónoknak, hogy utak vagy emberek felett repüljenek - nem képesek érdemben előrelépni, ennek azonban ellentmond, hogy minden más, a piacon lévő szállítmányozó cég óriási ütemben fejlődik. A Lockefordban található bázist, és ezzel teljes Kaliforniát elengedi az Amazon azonnali hatállyal, a teveit pedig feladja.

Mindeközben a texasi College Stationben szerényen, de legalább működő szállítmányozás továbbra is folyik, valamint a cég bejelentette azt is, hogy szolgáltatásukkal még idén megérkeznek az arizonai Phoenix Metro Area West Valley-be, ahol már saját kézbesítési hálózattal rendelkeznek.
5 hozzászólás

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

De hgy baszki? meglepett smiley Egy ekkora cég hogy csődölhet ekkorát?

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 3 hete

Érdekes jelenség, az biztos. De majd összesezdik magukat, kénytelenek lesznek, ha már ennyit beleöltek, saját drón meg minden.

válasz erre

Újfiú

1 hónapja, 3 hete

Hát az kellemetlen..

válasz erre

Chuck

1 hónapja, 3 hete

Full kudarc amit csinálnak, de kitartóak, azt meg kell hagyni!

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Döbbenet hogy egy ekkora cég ilyen életképtelen. meglepett smiley

válasz erre