Japán és Amerika miatt frissült a DJI Fly app és egy rakat eszköz is

2022. szeptember 11.
62.8491
marco profilja, adatai
marco
A DJI a napokban új firmware csomagot adott ki a frissen megjelent Avata FPV drónhoz, a DJI RC-hez, és az újabb Goggles szemüvegekhez, emellett pedig frissítés érkezett a DJI Fly apphoz is, amely kijavít bizonyos problémákat és tovább optimalizálja a működést.

A DJI FPV a v01.03.0000, a szemüveg v01.03.0000, a távirányító pedig v02.00.0200 firmware-re frissült, míg a most megjelent DJI Motion Controller a v02.00.0400 frissítést kapta meg. Ezzel együtt a DJI Fly alkalmazás a v1.7.4 verzióra lépett, amelyre a frissen megjelent eszközök tulajdonosainak különösen ajánlott frissíteni. Különösebb leírást nem adott meg a DJI a frissítés mellé, azonban kiemelik, hogy kijavít bizonyos problémákat és optimalizálja az alkalmazás általános minőségét.

A nagy frissítés-hullám a japán és amerikai Remote ID törvények miatt történik most, amely kimondja, hogy minden 100 grammnál nagyobb tömegű drónnak, amely 2022. június 20-a után került Japán drónregisztrációs rendszerébe, támogatnia kell a Remote ID-t, ellenkező esetben az eszköz repülését korlátozzák. Az Egyesült Államokban is a jövő héten lép életbez új törvény, azonban ott még 2023 szeptemberéig van felkészülési idő.

A DJI úgy gondolja, hogy a legtöbb népszerű drónja egy egyszerű szoftverfrissítéssel képessé tehető az FAA Remote ID törvényeinek megfelelni. Azonban ha ez nem sikerülne, egy külön modullal is szerelhetők lesznek a legrégebbi drónok is.
2 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja,

Sajnos egyik eszközzel sem rendelkezem. Majd ha lesz akció, akkor bevásárolok.

válasz erre

Újfiú

3 hónapja,

Remélem nálunk nem terveznek ilyen remote id marhaságot.

válasz erre