Levegőbe emelkedett a Doroni H1 repülő autó

2023. március 20.
3.4151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nagyjából fél évvel ezelőtt jelentette be a Miamiban székelő Doroni Aerospace, hogy új kihívót állítanak a repülő autók piacán, Doroni H1 eVTOL néven ugyanis belekezdtek a Doroni H1 eVTOL fejlesztésébe - most életjelet adott magáról a projekt.

A napokban hajtotta végre a cég első nyilvános tesztrepülését, ami tulajdonképpen még nem is nevezhető repülésnek, hiszen a jármű egyelőre csak elemelkedett a talajról, majd kis lebegés után vissza is ereszkedett ugyanoda.

A Doroni Aerospace legutóbb még 2024-re tervezte élesbe állítani repülő autóit, azóta a cég módosította a dátumot inkább 2025-re, onnan kezdve azonban ambíciózus terveik vannak. A cég vezetője elmondta, hogy a harmadik évre 22, az ötödik évre pedig 722 eVTOL-t szeretnének a levegőbe bocsátani.

A vásárlói kört elsősorban az elsősegélynyújtó, valamint rendfenntartó szervektől, a fegyveres erőktől, a biztonsági cégektől és nem utolsó sorban a szabadidős felhasználóktól várja a cég - ezeket a várakozásokat előrendelésre vonatkozó szándéknyilatkozatok alapján prognosztizálták.

A Doroni H1 eVTOL ára a bejelentés óta durván megemelkedett, akkor 195 ezer dollár volt a cél, ami mostanra 350 ezer dollár (mai árfolyamon 129,2 millió forint) a végfelhasználói ár, tehát nem lesz egy olcsó móka, a vezetéséhez pedig várhatóan pilóta engedély kell majd.

Nézd nagyban ezt a videót!belekezdtek a Doroni H1 eVTOL fejlesztésébe - most életjelet adott magáról a projekt.'>
5 hozzászólás

rami89

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nos, hát akkor ebből sem rendelek.röhögő smiley

válasz erre

Repülős

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ez túl sok pénz eg ilyen cuccért, nehezen tudom elképzelni hogy nagy sikere lesz, megmarad a gazdagok játékának. Mondjuk ők meg lehet inkább magángéppel repkednek...

válasz erre

Levente

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Hát ez egyelőre lepkefing egy Jetson mellett pl.

válasz erre

Chuck

1 éve, 2 hónapja és 3 napja

Milyen kezdetleges még mindig! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 3 napja

Hát ezek szerint nem haladnak olyan jól mint tervezték. Ez az ár meg horror.

válasz erre