Lezajlott az első budapesti dróntechnológiai konferencia

2023. november 20.
68.0171
marco profilja, adatai
marco
Múlt hét pénteken került megrendezésre Budapesten az első Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai konferencia, amely nemzetközi rendezvényként számos érdeklődőt és előadót vonzott a Gábor Dénes Egyetemre.

A konferencián bemutatásra kerültek a témakörrel kapcsolatos kormányzati célkitűzések, a hamarosan elfogadásra kerülő új magyar drónstratégia lehetséges elemei, emellett pedig a hazai és nemzetközi drónökoszisztéma szereplői is bemutatták legújabb kutatási eredményeiket és a legfrissebb trendeket.

Ahogy a szervezők fogalmaztak, a dróntechnológia az elmúlt években életünk számos területén hozott forradalmi változást, az elkövetkező években pedig ezen eszközök használatának rohamos növekedése várható, ezért szükséges foglalkozni a lehetőségekkel és a kockázatokkal is egyaránt.

Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára így fogalmazott:

A hamarosan elfogadásra kerülő új stratégia hét fő pillérre épül: a jogi keretrendszer valamint a drón validációs környezet megteremtése, a hazai drón iparág és a hozzá kapcsolódó dróninfrastruktúra fejlesztése, a gazdasági és üzleti célok meghatározása, transzformatív projektek létrehozása, továbbá a pilóta nélküli légijárművekkel kapcsolatos tudás megosztása, a lakossági és szakmai edukáción.


A Gábor Dénes Egyetem elnöke, Dr. Dietz Ferenc elmondta, hogy folyamatban van az intézményi drónstratégiánk kidolgozása, amely az intézmény céljai szerint egységben kezeli a tudományterületen folyó képzési, kutatási és fejlesztési feladatokat, valamint a vállalati együttműködéseket.

Az egyetemen a lakosság és a KKV-k információbiztonsági szint immunitásának vizsgálata és a védelem növelését megcélzó kutatási program is zajlik már. Az I. Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai konferencia előadásai hamarosan elérhetőek lesznek a Gábor Dénes Egyetem honlapján.
4 hozzászólás

Ronalddo

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nagyon rákapcsolt a drónozásra a GDE! meglepett smiley

válasz erre

Repülős

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Hát nagyon remélem hogy gatyába rázzák ezt a dróntörvénynek csúfolt elmebeteg baromságot, mert kezdem unni hogy ilyen ********* elmaradott ez a ****os ország.

válasz erre

Chuck

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Majd megosztjátok a linket ha felkerülnek az anyagok?

válasz erre

Bandita

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Na basszus erről lemaradtam. szomorú smiley

válasz erre