Már megint a DJI teljes kitiltásával foglalkozik az amerikai képviselőház

2023. november 04.
13.3731
marco profilja, adatai
marco
Ki tudja már hányadszor, de megint a DJI teljes kitiltásával foglalkozik az Amerikai Egyesült Államok területéről a Képviselőház, igaz, most nem kifejezetten a cégnek mennek neki, hanem úgy általában minden kínai dróngyártónak.
 

Persze ez tulajdonképpen a játékdrónokon kívül nem nagyon tud más céget jelenteni, mint az ezerszer támadott DJI-t, így maximum csak névleges az hogy nem a világ vezető dróngyártója ellen szól az újabb törvényjavaslat.

A kedden benyújtott iratok egész pontosan úgy fogalmaznak, hogy a Kínai Népköztársaságban székhellyel rendelkező, vagy a Kínai Népköztársaság kormányának befolyása alatt álló, illetve a Kínai Népköztársaság kormánya által birtokolt vagy ellenőrzött dróncégeket a belügyminiszter általi biztonsági fenyegetésnek tekintik.

Bár a közszférában és az államok intézményeiben már régóta feketelistán van a cég (ami miatt több állam is saját törvényeket alkotott, hogy ők mégis használhassanak DJI drónokat), a mostani törvénytervezet - amely egy májusban benyújtott javaslat törvénytervezetté alakítása - azt blokkolná, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság mindenütt jelenlévő infrastruktúráján keresztül ne tudjanak kommunikálni a drónok, ezzel gyakorlatilag lehetetlenné téve azok működését.

A DJI amerikai piaci részesedése egyébként még jelenleg is 50% feletti.
4 hozzászólás

Chuck

1 hónapja, 1 hete és 1 napja

...és ezt csinálni is fogják addig, amíg el nem érik a céljukat. Ebben semmi kétségem nincs.

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem csodálom hogy támadják amúgy. Én elhiszem hogy nem osztják meg az adatokat a vezérekkel, de ha akarják, azok úgyis megszerzik. Simán neten keresztül.

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Legalább több figyelmet szentelnek majd más régióknak, és lehet hogy az árakat is normalizálják, mert a DJI most már nagyon nem tudja merre van orral előre.

válasz erre

Újfiú

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Úgyis addig mennek, amíg be nem hintik őket sóval...

válasz erre