Mindössze két nap alatt térképezték fel drónnal a Turks- és Caicos-szigeteket

2023. április 11.
129.2591
marco profilja, adatai
marco
Az ohiói székhelyű Event 38 megbízást kapott egy feltérképezési munkára, amelyben a Turks- és Caicos-szigetek teljes térképének elkészítése volt a feladat, a cég pedig két merevszárnyú drónnal mindössze két nap alatt végezte el a feladatot.

A merevszárnyú drónok tervezésére és gyártására specializálódott Event 38 az E400 térképező UAV- jával vágott neki a feladatnak, az összesen 430 négyzetkilométeren elterülő szigetcsoport két szigetének teljes ortomozaikját 238 négyzetkilométeren készítették el.

A projektet a technológiai non-profit PLACE felügyelte, amely fontos elemző és tervezési képességeket igyekszik hozzáférhetőbbé és megfizethetőbbé tenni a világ kevésbé jómódú közösségei és nemzetei számára. Bár a paradicsomi helyet egyre több turista látogatja és rengeteg jómódú amerikai és angol vásárol itt nyaralót, a helyiek mégsem élnek jómódban.

A mostani, rendkívül gyorsan elvégzett munkával nem csak a több mint egy évtizedes térképeket lehet felfrissíteni, de csakúgy mint nemrégiben Indiában, az ingatlanok felmérésében is óriási segítséget jelentenek a drónok által elvégzett mérések, de az éghajlatváltozás mérséklésének jobb modellezését és tervezését is előrelendítik.
3 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 16 napja

Ejha, kicsit felpörgették a melót. röhögő smiley

válasz erre

Levente

1 éve, 16 napja

Kicsit durván fellendítik ezt a melót is a drónok! mosolygó smiley

válasz erre

Chuck

1 éve, 16 napja

Az brutál! meglepett smiley Gondolom töredéke a költség is mintha emberi személyzettel repülőről csinálták volna.

válasz erre