5+1 nyári látnivaló Magyarországon, amit Neked is körbe kell repülnöd a drónoddal

2019. június 22.
45.1391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Jelenleg ha kitekintünk az ablakon, akkor nem feltétlenül a nyári időjárás az első dolog, ami beugrik, ugyanis jelenleg körülbelül egy rodeóbika kiszámíthatatlansága jellemzi a meteorológiát. A tavaszi drónajánlónk után mindenképp szerettünk volna a nyári szezonra is tippeket adni kiváló magyar látnivalók kapcsán, melyhez hozzátennénk, hogy a Dronerzen mindig nyomon tudjátok követni, milyen időjárás esedékes, így ki tudjátok fogni majd az igazi vakációzós, kánikulával tarkított napokat. Íme a nyári drónajánlónk, avagy látnivalók, amiket mindenképp érdemes berepülni az aktuális szezonban!


1. A levendulás Tihany

Egy nyári drónajánló szerves részét nyilván a tavi helyszínek fogják szolgáltatni, ám kis hazánkban még így is megannyi gyönyörű látványosság van ezen a kategórián belül. Az egyik legprominensebb szereplő egyértelműen a Balaton, amit élete során minden magyarnakmeg kell látogatnia legalább egyszer. Már a tavaszi drónajánlónk során is kitértünk rá +1-edik tételként, ám ezúttal már bőven akadnak olyan napok, amikor az időjárás lehetővé tesz egy kis fürdőzéssel egybekötött repülést.

Mivelhogy a Balaton jókora területet foglal el Magyarországból, így egyszerűbb a területéről csemegézni bizonyos helyszíneket, ahol érdemes megfordulni, és a tavat kettéosztó Tihany az egyik legszebb közülük. Számtalan varázslatos látnivaló vár minden látogatóra, elég csak például a Ciprián-forrásra gondolni, a Tihanyi Belső-tó berepülése is kihagyhatatlan, valamint a világhírű őslevendulás is megér minden egyes ott töltött percet, ami a virágzási szezonban egyenesen szemet gyönyörködtető - bár ezzel érdemes sietni, mert sajnos nagyon hamar leszedik.

Ha egyébként is tervben volt a balatoni kiruccanás, akkor Tihany se maradjon ki

Ha egyébként is tervben volt a balatoni kiruccanás, akkor Tihany se maradjon ki


Ha már egyébként is tervben volt egy balatoni kirándulás, akkor javallott a Tihanyhoz is tenni egy kerülőt, merthogy körülbelül egy 20 kilométeres távolságról van szó. Igazi kuriózumról beszélhetünk a Tihany képében, így ha okvetlenül csak egy helyre akarsz kiruccanni a nyár folyamán, ahol csodás képsorokat is rögzíthetsz, akkor tökéletes választásnak fog bizonyulni.

2. Borok, Tenkes kapitánya, avagy irány Villány

Az 1963-as A Tenkes kapitánya sorozat helyszínéül szolgáló Villányi borvidék sem idegen a vakációzni vágyók számára. Természetesen a borkultúrához köthető programokkal és helyszínekkel dugig van a környék, azonban amikor arról beszélünk, hogy drónozás a szabadban, akkor is bőséggel nyújt alapanyagot a vidék. A Nagyharsányi szoborpark már emberi szemmértékkel is rabul ejti a kiruccanók szívét, ám ez meghatványozódik, amikor az égből tekintjük be szeretett drónukkal a tájat.

Továbbá akik inkább a hegyes tájakat kedvelik, azoknak tudjuk ajánlani a Szársomlyó-hegyet, valamint a Templom-hegyet, mindkettő igazi csemege egy drónpilóta számára, de azért ne egy masszívabb borkörút után tervezzétek meg a nagy repülést, a biztonság az első!

Barangold be Villány lenyűgöző borvidékeit drónoddal!

Barangold be Villány lenyűgöző borvidékeit drónoddal!


Egyébiránt, ha már itt tartunk, mindenképp érdemes átnyálazni a korábbi cikkünket, mely során azokat a pontokat vesszük sorra, amikre érdemes odafigyelni a vakáció alatt történő drónozásra, lévén szeretett gépünk a nyaralás közben is ugyanolyan, ha nem nagyobb védelmet érdemel egy-egy kiruccanás során.

3. Lenyűgöző állatvilág a Tisza-tónál

Amennyiben filmekbe illő hangulatra vágysz, akkor ne is keress tovább, a Tisza-tavat neked találták ki! Számtalan látnivalóval kecsegtet, és ami hab a tortán, hogy nemcsak a tó, de annak környéke is kínál izgalmas különlegességeket, például a Poroszlói Ökucentrumot és annak táját nagyszerű élmény madártávlatból vizslatni.

A Tisza-tó teli van természeti csodával, érdemes madártávlatból is felfedezni!

A Tisza-tó teli van természeti csodával, érdemes madártávlatból is felfedezni!


Igazi kuriózumként hathat még a nagyjából 1500 méter hosszú vízi sétány is, amit megannyi pihenősziget és megfigyelőhely díszít, így a drónozás mellett sem fogunk unatkozni. A karcagi szélmalmot is érdemes feljegyezni a berepülni kívánt helyszínek listájára, ám azért mégiscsak a Tisza-tó az, ami igazán felhívja magára az ember figyelmét, ha már a környéken van. Nem messze akad termálfürdő és strand is, így akik ilyen lehetőségre vágynak, azoknak nem is kell messze utazniuk túlzottan.

4. Strand + nyár = Bánki-tó

A Bánki-tó már tavasszal is nagyszerű választásnak bizonyul a kirándulás végcélja tekintetében, azonban isten igazából a nyári szezonban mutatja ki a foga fehérjét. Strandolásra tökéletesen alkalmas helyről beszélünk, viszont ha annyira nem vonz ez a fajta tevékenység, akkor jó hír, hogy évente megrendezésre kerül a Bánki Nyár, amely tulajdonképpen egy vízi színpadi rendezvénysorozatnak feleltethető meg, és sok-sok érdekes programot vonultatnak fel.

Megannyi csodás környék, számos kiváló program - ez a Bánki-tó Fotó: Jazzfesztivál

Megannyi csodás környék, számos kiváló program - ez a Bánki-tó Fotó: Jazzfesztivál


Emellett persze a drónpilóták is imádni fogják a helyet (máskülönben nem is szerepelne a listánkon), ugyanis az égből kifejezetten pazar élményt biztosít. Amennyiben észak-magyarországi területen kívánunk drónozni, akkor garantáljuk, hogy a Bánki-tó minden igényt kiszolgál.

5. Nem csak horgászni lehet Orfűn

Bár Orfű, és a hozzátartozó Orfű-tó más évszakban is kifejezetten szimpatikus kirándulóhely, azonban megvan a maga varázsa nyáron, amikor a kánikulában, a verőfényes napsütésben ragyognak a nap sugarai a vízen, mi pedig a parton barátainkkal, családunkkal egy jópofa grillezés mellett beszélgetünk nagyokat. Mellette persze, ami a mi szempontunkból a legfontosabb: fenséges alap a drónozás számára.

Van olyan drónpilóta, aki nem kezd azonnal nyálcsorgatásba Orfű láttán?

Van olyan drónpilóta, aki nem kezd azonnal nyálcsorgatásba Orfű láttán?


Madártávlatból belátni a terepet magasztos érzés, és olyan videók felvételére is lehetőségünk nyílik, amit aztán bátran mutogathatunk, merthogy bőven van annyira csodás a terep, hogy akár az anyag utómunkázása nélkül is álomszép látványt nyújtson. Alapjáraton alig pár száz fő lakja be Orfűt, ám nyáron elárasztják a vakációzni vágyók, nem véletlenül - a magyarok előszeretettel látogatnak ki újra és újra, az meg már csak mellékes, hogy nem kevés program várja továbbá a kirándulókat.

+1. Az újjászületett nyíregyházi Sóstói-tó

Nyíregyháza hazánk egyik legkeletibb szegletében található, ahol nem csak egy hatalmas állatkert van, hanem itt lelünk rá a nemrégiben felújított Sóstói-tóra is, amit érdemes madártávlatból felfedezni két csobbanás között. A tó közelében nem csak strandolni lehet, de akár csónakázni is, így rengeteg csónakázó szerelmespárról készíthetünk légi felvételeket.

A tó környékén pedig egy hatalmas erdő is található, melyben olyan egzotikus állatok is láthatóak, mint az oroszlán vagy éppen a leopárd, ugyanis itt található az állatkert. A rengeteg program és szórakozás gyönyörű nyári drónfotókat kínál minden repülős számára.

Csónakázás, csobbanás és állatkert? - ezt mind megtalálod a Sóstói-tónál Fotó: Kohut Árpád

Csónakázás, csobbanás és állatkert? - ezt mind megtalálod a Sóstói-tónál Fotó: Kohut Árpád


Ez lenne hát a mi nyári drónajánlónk, viszont a kommentszekcióban mindenképp osszátok meg velünk, ha esetleg van olyan hely, ami szerintetek ráférne még a listára. Természetesen az őszi szezonban sem marad el ajánlónk, addig is viszont élvezzük ki a (néha bekövetkező) verőfényes napsütést!
tavaszi drónajánlónk után mindenképp szerettünk volna a nyári szezonra is tippeket adni kiváló magyar látnivalók kapcsán, melyhez hozzátennénk, hogy a Dronerzen mindig nyomon tudjátok követni, milyen időjárás esedékes, így ki tudjátok fogni majd az igazi vakációzós, kánikulával tarkított napokat. Íme a nyári drónajánlónk, avagy látnivalók, amiket mindenképp érdemes berepülni az aktuális szezonban! '>
9 hozzászólás

Csoportos-pénzügyi

2 hete és 1 napja

Helló mindenkinek, én egy üzletasszony vagyok, aki segít a pénzre szoruló embereknek, hogy hitelt kapjanak projektjeik végrehajtásához. Ha szüksége van rá, ne habozzon kapcsolatba lépni velem e-mailben vagy Signal üzenetben. 10 000 eurótól 7 000 000 euróig minden visszafizetésre képes személy számára: gbelardi35@gmail.com WhatsApp +393511905236

válasz erre

Csoportos-pénzügyi

2 hete és 1 napja

Biztonságos pénzkölcsönt kínálnak a sürgős rászorulóknak. Vegye fel velem a kapcsolatot 10.000 eurótól 7.000.000 euróig. További információkért, itt van az e-mail és a Signal to contact: gbelardi35@gmail.com WhatsApp +393511905236

válasz erre

Csoportos-pénzügyi

2 hete és 1 napja

Helló, én egy üzletasszony vagyok, aki pénzkölcsönt nyújt a rászorulóknak és a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozásoknak. 10.000 eurótól 7.000.000 euróig minden olyan személy és vállalat számára, aki ésszerű időn belül képes visszafizetni. Íme a kapcsolatom: gbelardi35@gmail.com WhatsApp +393511905236

válasz erre

Csoportos-pénzügyi

2 hete és 1 napja

Újfiú írta:
Whoáááááá de jó témák! meglepett smiley Nagyszerű cikk, köszönjük!
Helló mindenkinek, üzletasszony vagyok, aki segíti a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozásokat abban, hogy rendelkezzenek a vállalkozásuk egyensúlyának finanszírozásához szükséges eszközökkel. Aki vállalkozásához vagy vállalkozásának beindításához hitelre van szüksége, annak 50 000 eurótól 10 000 000 euróig terjedő összeget ajánlok fel annak, aki 10-30 éven belül képes visszafizetni. További információkért, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk: gbelardi35@gmail.com WhatsApp +393511905236

válasz erre

zender

5 éve, 2 hónapja és 25 napja

Milyen sok tó! meglepett smiley Igaz, nagyon más látványosság tényleg nincs. röhögő smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nagyszerű lista, köszi. Meg is repülöm a nagy részét. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Whoáááááá de jó témák! meglepett smiley Nagyszerű cikk, köszönjük!

válasz erre

Levente

5 éve, 2 hónapja és 27 napja

Örülök hogy itt az új rész, jó ez a sorozat! Várom az őszt is, de előtte ezt berepülöm! mosolygó smiley

válasz erre

rami89

5 éve, 2 hónapja és 27 napja

Ez milyen jó megint! mosolygó smiley Sóstó eszembe nem jutott volna, de tényleg nagyszerű téma. meglepett smiley

válasz erre