Ezek voltak a 2021-es év legfontosabb üzleti hírei a drónvilágban

2021. december 11.
146.6931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Vészesen közeledik a 2021-es év vége, így a drónos összefoglalóink is szépen lassan csorognak kifelé. Első körben a tudomány témakörben szedtük össze az idei esztendő legfontosabb anyagait, majd rá egy hétre a biztonsági szegmensből válogattuk ki a listánkat. Most pedig elérkezett az idő, hogy a legfontosabb üzleti híreket is összeszedjük egy cikk keretein belül, így alant ti magatok is elolvashatjátok, hogy mik voltak szerintünk a legfontosabb, legizgalmasabb fejlemények ezen ágazaton belül!


A CES 2022-n rendezik meg a Drone Racing League Super Bowlját

A Drone Racing League (DRL) Las Vegasba viszi a 2021-2022-es DRL Algorand világbajnoki szezon utolsó versenyét, ami kvázi azt jelenti, hogy a CES 2022 nyitóestjére tervezik a "Super Bowlt", avagy a drónversenyzés szuperkupáját egy izgalmas szabadtéri pályán kerül megrendezésre.

Ezek voltak a 2021-es év legfontosabb üzleti hírei a drónvilágban - 2. kép

A DRL Vegas Championship Race a világ legjobb drónpilótáit, egy egyedi tervezésű légi versenypályát és egy sztárfellépőkkel teletűzdelt zenei koncertet vonultat fel. Tizenkét elit drónpilóta küzd majd a hőn áhított címért, nagy sebességű, egyedi FPV drónokkal versenyezve a CES 2022-en.

A Wing 100 ezredik drónos kiszállítása

A Google alvállalataként ismeretes Wing bejelentette, hogy megejtették a 100 ezredik kiszállításukat pilóta nélküli géppel. A szóban forgó vállalat, amely szeptemberben töltötte be második szolgálati évét Brisbane külvárosában, elmondta, hogy a Wing összes megrendelésének közel felét a lakosok adták le.

Nézd nagyban ezt a videót!




Ezeket lenyűgöző gyakorisággal, 30 másodpercenként regisztrálták a Wing munkaidejében augusztus eleje óta. Óriási eredmény ez a drónos kiszállítás egyik élenjáró szereplőjétől, nem véletlen, hogy ilyen mértékben robog előre a teljesítményük!

Brendan Schulman távozott a DJI-tól

Brendan Schulman volt Romeo Durscher mellett az az ember, akit sokan a DJI arcaként kezeltek, és rendszerint tele voltak vele a hírek, hogyha előkerültek a kínai céggel kapcsolatos információk. Durscher azonban még tavaly dobbantott a társaságtól, majd Schulman is búcsút intett a cégnek.

Ezek voltak a 2021-es év legfontosabb üzleti hírei a drónvilágban - 3. kép

Hat évet töltött Schulman a DJI-nál, azonban átigazolt a Boston Dynamics-hez. Pontosan nem tudni az okát annak, hogy miért lépett le, viszont kétségtelen, hogy hatalmas űrt hagyott maga után, amit a DJI (főleg a mostani működési struktúrájával) nehezen fog tudni betölteni.

65 eVTOL repteret tervez világszerte a Hyundai

Kétségtelen, hogy a légtitaxik és az eVTOL drónok manapság elképesztően törik maguknak az utat, és amikor egy olyan cég jelenti be a szándékát, mint a Hyundai, hogy világszerte 65 eVTOL repteret akarnak létrehozni, az bizony több mint bizalomgerjesztő a komplett szféra számára.

Ezek voltak a 2021-es év legfontosabb üzleti hírei a drónvilágban - 4. kép

Az új vállalkozás keretein belül az Urban-Air Port társaságában 65 működőképes elektromos kikötő építését tervezik szerte a világon, kezdve egy további létesítménnyel Coventryben, ahol már készülőben van egy demonstrációs repülőtér, várva a megnyitót.

2022-ben ismét helyszíni formában tartják meg a CES 2022-t!

a COVID-19 miatt 2021-ben kénytelen volt digitális formára váltani, jövőre visszatér Las Vegasba, immáron helyszíni formában. A CES minden évi megrendezéséért felelős szervezet augusztus elején megerősítette, hogy az idei kiállítás személyes rendezvény lesz.

Ezek voltak a 2021-es év legfontosabb üzleti hírei a drónvilágban - 5. kép

A CES megerősítette, hogy több mint 1300 vállalat, köztük nagy márkák és startupok is ott lesznek Las Vegasban 2022. január 5-8. között. Megkövetelik majd a résztvevők oltási igazolását, és bizonyos egészségügyi és biztonsági előírásokkal is rendelkezik a rendezvény.

Hogy micsoda? Az Apple a drónos szférában?!

Nagyon úgy fest, hogy a cupertinói almás cég is szeretné kivenni a részét a drónos szegmensből, lévén az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál közzétett bejelentés az Apple-t tünteti fel a "Systems and Methods for Using Unmanned Aerial Systems In Cellular Networks" című dokumentum szerzői jogi bejelentőjeként.

Ezek voltak a 2021-es év legfontosabb üzleti hírei a drónvilágban - 6. kép

Eszerint a rendszerek biztosítják a szolgáltatásokat egy pilóta nélküli légi szisztéma (UAS) számára egy 3GPP-hálózatban, a kommunikáció lehetővé tételét az 5G-rendszerekben történő irányításhoz és vezérléshez, valamint a UAS-szolgáltatás lehetővé tételét az azonosításhoz és működtetéshez egy 3GPP-rendszerben.

Drónos szisztéma a The Time magazin top 100-as listáján

A Time magazin a Percepto izraeli drónvállalat AIM nevű autonóm helyszíni ellenőrzési és felügyeleti szoftvermegoldását a "2021-es év 100 legjobb találmánya" közé választotta a legfrissebb listájában. A Percepto AIM a mesterséges intelligenciát (MI) használja ki, hogy az autonóm drónok és robotok által gyűjtött helyszíni adatokból anomáliajelentéseket, trendeket, 3D modelleket, méréseket, nagy felbontású térképeket és egyebeket származtasson.



Ezt a végponttól végpontig automatizált ellenőrzési megoldást világszerte olyan kritikus infrastruktúrák és ipari létesítmények használják, amelyek gyakori felügyeletet igényelnek az üzletmenet folytonosságának, valamint a biztonsági és környezetvédelmi irányelveknek való megfelelés biztosítása érdekében.

Ezek lennének hát szerintünk a 2021-es év legfontosabb üzleti hírei a drónos szegmensben. Mindneképp osszátok meg velünk a kommentszekcióban, hogy ti mit gondoltok, mit hiányoltok a listáról, valamint hogy mi számotokra a favorit híretek a fentebb felsoroltakból!
tudomány témakörben szedtük össze az idei esztendő legfontosabb anyagait, majd rá egy hétre a biztonsági szegmensből válogattuk ki a listánkat. Most pedig elérkezett az idő, hogy a legfontosabb üzleti híreket is összeszedjük egy cikk keretein belül, így alant ti magatok is elolvashatjátok, hogy mik voltak szerintünk a legfontosabb, legizgalmasabb fejlemények ezen ágazaton belül! '>
6 hozzászólás

Chuck

2 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ment a kedvencekbe. Remélem jövőre és azután is lesz ilyen összefoglaló, és akkor össze lehet hasonlítani a fejlődést. mosolygó smiley Nagyon érdekes évek jönnek szerintem. Már ha nem mindenki fog irreálisan árazni, ahogy mostanában történik...

válasz erre

Repülős

2 éve, 5 hónapja és 25 napja

Kiváló összefoglaló lett ez is!

válasz erre

WickedSick

2 éve, 5 hónapja és 25 napja

rami89 írta:
A drone racing szerintem nem éppen üzleti hír de mindegy.
Ó dehogynem.

válasz erre

Levente

2 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ezen a területen azért még van mit kapaszkodnia a drónoknak, de szerintem pár éven belül folyamatosan ki lesznek tömve majd az üzleti oldalak az iparral..

válasz erre

rami89

2 éve, 5 hónapja és 26 napja

A drone racing szerintem nem éppen üzleti hír de mindegy.

válasz erre

Bandita

2 éve, 5 hónapja és 26 napja

Köszi a szuper össezfoglalót!

válasz erre