Még júliusban rajtot vesz a hobbipilóták körében a LAANC program

2019. július 02.
8601
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Míg Európában saját bejáratú törvénycsokor készül, addig Amerika az FAA-vel az élen egy teljesen másik utat jár be a drónozás szempontjából, az eltérések egyik legnagyobb zászlóvivője pedig a LAANC program.

A LAANC ugyebár egy teljesen automatizált rendszer, melynek keretében valós időben kérhetnek és kaphatnak engedélyt a pilóták a repülésre bizonyos területeken. A kereskedelmi céllal repülő pilóták részének már jó ideje elérhető ez a lehetőség, ám hamarosan a hobbipilóták körében is tiszteletét teszi az idea. A villámgyors engedélyezési szisztéma egészen pontosan július 23-án debütál.

Bár egyelőre erről nincs semmiféle hivatalos kommunikáció, ám nem árt eljátszani a gondolattal, hogy a későbbiekben milyen szerepe lehet ennek az európai drónozás tekintetében.

Amennyiben az itteni törvényhozók úgy ítélik, hogy az FAA megoldásai működőképesnek és praktikusnak bizonyulnak, akkor nem kizárt, hogy valamilyen formában átemelik akár a LAANC megoldást is, hiszen alapvetően a friss európai törvények célja is az, hogy minden eddiginél egyszerűbbé váljon a drónozás, a szóban forgó program pedig elősegítené ezt.
4 hozzászólás

Újfiú

3 hónapja, 3 hete és 3 napja

Remélem, mihamarabb átveszik, de jó lenne ha nálunk is pár perc lenne.

válasz erre

Levente

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Jó nekik...

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

De jó lenne itthon is ha így menne...

válasz erre

zender

3 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ez nagyon kéne hozzánk is!

válasz erre