Új DJI-termék, az oroszokat felszámoló kamasz - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2022. június 25.
63.7721
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ismét eltelt egy hónap, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy megint itt vagyunk egy újabb drónos összefoglalóval. Ebben a drónipar legérdekesebb, legizgalmasabb, legfontosabb híreivel szolgálunk számotokra, és mivel most is egy mozgalmas hónapon vagyunk túl, így megint csak megannyi finomságot tudunk szállítani. Lássuk is, hogy mik történtek!


Mostantól a Parrot ANAFI USA-t kötött drónként is használhatjuk

A Parrot ANAFI USA - a Blue sUAS program által jóváhagyott drón - mostantól kötélzeti megoldásként folyamatos légi megfigyelésre is használható - az NDAA- és TAA-kompatibilis drón ezt a képességet annak az új partnerségnek köszönhetően nyeri el, amelyet a Parrot a francia Arastelle céggel kötött.

A vállalat mikrodrónokhoz tervezett kikötött állomása lehetőséget kínál az 500 grammos ANAFI USA kötött pályán történő repülésre való átalakítására a drón bármilyen módosítása vagy átalakítása nélkül. Az Arastelle állomás önellátó energiával rendelkezik, így a kötélen tartott mikrodrónok gyors bevetését bárhol lehetővé teszi.

Megérkezett a DJI RS3 és RS3 Pro gimbal

A DJI ma két új gimbalt és egy DJI Transmission vezeték nélküli rendszert jelentett be és adott ki, amelyek mindegyike kölcsönöz néhány ügyes trükköt a Ronin 4D-től - az RS 3 a DJI által 2020-ban kiadott RSC 2 utódjának tekinthető.

Nézd nagyban ezt a videót!
Az RSC 2-höz hasonlóan ez a gimbal is támogatja a SuperSmooth módot, amely extra stabilizációt biztosít a szűkebb, akár 100 mm-es zoomobjektívekkel történő filmezéskor. De ha úgy gondolod, hogy a 3 kg túl kevés lehet a kamerarighez, akkor érdemes megnézni a DJI RS 3 Pro-t. Ennek maximális teherbírása 4,5 kg - ami megegyezik elődjével, az RS 2-vel.

Az USA drónok bevetését tervezi a kolumbiai kokaültetvények felszámolására

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma kérelmet nyújtott be egy olyan projekt elindítására, amely - ha megvalósul - kereskedelmi drónokat vetne be, hogy mérget permetezzenek az illegális kokaültetvényekre Kolumbiában, az ország virágzó kokaintermelésének bázisán.

A dokumentum számos, a járművek teljesítményére vonatkozó előírást és követelményt sorol fel, beleértve a kézi és automatikus repülési módokat, az akadályok felismerését és elkerülését, valamint a felmérési és adatgyűjtési képességeket - nem is beszélve a növényvédőszer-tartályok és permetezőszerkezetek hordozására való képességről.

Dánia olyan drónt fejleszt, amely villanyvezetékek segítségével töltődik fel

Dániai kutatók olyan technológiát fejlesztettek ki, amely forradalmi lehet az elektromos hálózat felmérésében - és általában az UAV-k repülési kapacitása szempontjából: egy olyan drónt, amely képes rácsatlakozni az általa vizsgált elektromos vezetékekre, hogy feltöltse akkumulátorait, majd folytassa küldetését.

Új DJI-termék, az oroszokat felszámoló kamasz - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

A Dél-dániai Egyetem (SDU) kutatócsoportjának áttörése megoldást ígér az UAV-k működésének egyik alapvető korlátjának - az akkumulátorok viszonylag rövid élettartamának - leküzdésére, mivel a légi jármű repülés közben is feltöltheti tartalékait.

A 15 éves kamasz, aki leszámolt az oroszok konvojával

A Global News kanadai kiadvány számolt be arról, hogyan repült a 15 éves kamasz a drónjával, hogy pontosan meghatározza az orosz hadoszlop helyzetét, és az információt eljuttatta az ukrán tüzérségi egységeknek.

A beszámoló leírja, hogy a 15 éves UAV-rajongó Andrii Pokrasa február végén hogyan kérte fel a Kijev térségét egy orosz offenzívától védő erők segítségét. Lopakodva repült az eszközzel, amíg meg nem találta a célpontot, rögzítette annak GPS-adatait, és átadta azokat a rakétákkal készenlétben álló ukrán harcosoknak.

Elutasította a felvásárlást a Swoop Aero

Az ausztrál Swoop Aero több mint két év folyamatos orvosi drónszállítási tevékenység után Afrikában 16 millió dolláros B sorozatú finanszírozási kört hajtott végre, ami nem kis eredmény. De ami még ennél is lenyűgözőbb, hogy a logisztikai startupnak volt annyi önbizalma, hogy a forduló felénél visszautasította egy amerikai védelmi vállalat 100 millió dolláros felvásárlási ajánlatát.

Új DJI-termék, az oroszokat felszámoló kamasz - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 3. kép

A B sorozatú finanszírozási kört az ausztrál Main Sequence mélytechnológiai kockázati tőkealap vezette, és csatlakozott hozzá a Giant Leap hatásközpontú alap, valamint az In-Q-Tel, az amerikai nemzetbiztonsági közösség nonprofit stratégiai befektetője.

Ezek lennének hát szerintünk az elmúlt egy hónap legfontosabb, legérdekesebb, legizgalmasabb drónos hírei, ugyanakkor ne felejtsétek el megosztani velünk a kommentszekcióban a saját véleményeteket is!
3 hozzászólás

Repülős

5 hónapja, 3 hete

Elég gyenge hetek vannak mögöttünk drónos szempontból, pedig az ember azt gondolná, nyáron pörög a legjobban.

válasz erre

Levente

5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Rendőrségi anyag hogyhogy kimaradt? Pedig az egy fontos lépés hogy először volt ilyen.

válasz erre

Bandita

5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát, volt már izgalmasabb időszak is.

válasz erre